PSD: „Premierul Cîţu să îşi depună demisia în alb, care să se activeze dacă va rata ţinta de vaccinare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook/ Florin Cîţu
FOTO: Facebook/ Florin Cîţu

PSD susţine că obiectivul premierului cu privire la campania de vaccinare se îndreaptă cu paşi repezi spre un răsunător eşec. Social-democraţii acuză că Florin Cîţu se află în fruntea unui Guvern „marcat de scandaluri, confuzie şi incompetenţă” şi ar trebui să  îşi depună demisia „în alb”, care să se activeze dacă va rata ţinta de vaccinare anti-COVID.

Campania de vaccinare va fi sortită eşecului, susţin social-democraţii, argumentând că „doar 30% dintre bătrânii şi bolnavii cronici” au fost vaccinaţi până acum, iar numărul celor înscrişi pentru vaccinare este în scădere. PSD acuză că „certurile” dintre Florin Cîţu şi ministrul Vlad Voiculescu, dar şi încălcarea regulilor de către politicieni, au făcut ca încrederea românilor în vaccinare să scadă. Astfel, formaţiunea cere demisia premierului atunci când „va rata ţinta de vaccinare” propusă.

„Campania de vaccinare se îndreaptă cu paşi repezi spre un răsunător eşec! Doar 30% dintre bătrânii şi bolnavii cronici au fost vaccinaţi până în acest moment, iar numărul celor înscrişi pe platforma online scade vertiginos, semn că lumea îşi pierde încrederea.

Cu cât se ceartă mai mult Cîţu cu Voiculescu, PNL cu USR+ etc., şi cu cât ei înşişi încalcă mai des regulile anti-COVID-19, cu atât scade încrederea în vaccinare. Ţinta de 10,4 de milioane de persoane imunizate se transformă treptat într-o misiune imposibilă, ceea ce înseamnă o prelungire la nesfârşit a obligaţiilor impuse populaţiei.

Suferă toată lumea din cauza unor incompetenţi! Este numai şi numai vina lor! Premierul Cîţu trebuie să îşi depună demisia în alb care să se activeze dacă va rata ţinta de vaccinare, pentru că el este în fruntea acestui Guvern marcat de scandaluri, confuzie şi incompetenţă!”, se arată într-un mesaj al PSD postat pe Facebook.

Obiectivul premierului: 10 milioane de români vaccinaţi până în august

Premierul Florin Cîţu a declarat vineri că restricţiile ar putea fi relaxate în două etape, iar după ce vor fi vaccinate 10 milioane de persoane, autorităţile ar putea decide relaxarea totală a restricţiilor. 

„Obiectivul meu şi al Guvernului pe care îl conduc rămâne vaccinarea cât mai rapidă a 10 milioane de români. Pentru asta avem două ţine: până la 1 iunie imunizarea a 5 milioane de persoane, iar până la 1 august imunizarea a 10 milioane de persoane.”, a explicat premierul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite