PSD promite depunerea unei propuneri legislative împotriva tăierii arborilor sănătoşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sigla PSD FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
Sigla PSD FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Social-democraţii anunţă depunerea unui proiect legislativ împotriva tăierii arborilor sănătoşi pentru cel puţin 10 ani. Anunţul vine în contextul în care ministrul Mediului a semnat alături de alţi 10 miniştri o scrisoare către Frans Timmermans, vicepreşedintele Comisiei Europene pentru Acordul Verde European, în care este criticată strategia forestieră planificată a UE.

„PSD condamnă cu fermitate decizia Guvernului Cîţu de a se poziţiona pe contrasens cu Strategia Forestieră Planificată a Uniunii Europene privind protejarea pădurilor. Pentru a pune a capăt acestor jocuri de culise prin care se tranzacţionează pădurile din România, PSD va depune, la începutul sesiunii parlamentare, o propunere legislativă pentru interzicerea, pe tot teritoriul naţional, a tăierii arborilor sănătoşi, pentru o perioadă de cel puţin 10 ani”, au transmis social-democraţii, conform unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, social-democraţii sunt de părere că „argumentele Guvernului pentru a-şi justifica această abordare se suprapun în mod straniu cu retorica firmelor din industria forestieră şi încalcă angajamentele României asumate în cadrul Uniunii Europene. Poziţia Guvernului în această chestiune este profund anti-naţională şi vine în completarea acţiunilor preşedintelui Iohannis care a demonstrat de-a lungul timpului apropierea de unii exploatatori străini din acest sector”. 

Tanczos Barna susţine că strategia înseamnă o povară financiară pentru state, iar „sistemul de gospodărire a pădurilor din România e bine reglementat şi sever”. Într-un interviu acordat în presa maghiară, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor Tanczos Barna spune că proiectul Comisiei Europene încalcă dreptul statelor membre UE de a-şi decide politicile în domeniul pădurilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite