Politică

articolul anterior articolul urmator

PSD propune reguli noi pentru alegerile prezidenţiale. Ce modificări ar putea urma

13
5 May 2018 13:19:31
Autor: Maria Tufan
Senatorul PSD Şerban Nicolae vrea reguli noi pentru alegerile prezidenţiale.
Senatorul PSD Şerban Nicolae vrea reguli noi pentru alegerile prezidenţiale.

Senatorul PSD Şerban Nicolae a depus, alături de alţi 30 de parlamentari social-democraţi, un nou proiect legislativ prin care se doreşte schimbarea legii electorale. Astfel, printre regulile de alegere a preşedintelui s-ar putea modifica condiţiile de solicitare a urnelor speciale, timpul de numărare a voturilor şi de păstrare a buletinelor, dar şi instituţiile în care este interzisă desfăşurarea campaniei electorale.

Senatorul PSD Şerban Nicolae a depus recent, împreună cu alţi 30 de parlamentari PSD, o nouă iniţiativă legislativă prin care aceştia propun modificarea legii electorale, relatează digi24.ro. 

Potrivit noului proiect, printre schimbările dorite de social-democraţi se numără şi modificarea articolului referitor instituţiile în care nu este permisă desfăşurarea campaniei electorale, în forma actuală a legii, aceasta fiind interzisă în şi pe lângă penitenciare şi oficii consulare, dar şi în şcoli. PSD vrea ca şcolile să fie, însă, un loc acceptat pentru campanie electorală.

Totodată, după noile reguli, urna specială ar putea fi solicitată chiar şi în ziua scrutinului, în prezent acest lucru fiind posibil cu cel târziu o zi înainte de ziua alegerilor.

O altă schimbare importantă constă şi în faptul că alegătorii ar putea susţine mai mulţi candidaţi, iar numărarea voturilor s-ar putea face în maximum 48 de ore de la încheierea votării. PSD doreşte şi ca buletinele de vot să se păstreze şase luni, dar şi restricţionarea la cel mult două afişe ale aceluiaşi candidat pe un panou electoral.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

13 Comentarii

ducam mihai
5.05.2018, 14:34:46

javre rosii !!!

+6 (8 voturi)
Schnauzer Berger
5.05.2018, 14:43:59

Asta s-a uitat in oglinda cind a plecat din casa?

+5 (7 voturi)
Lupul vinator
5.05.2018, 15:53:35

Nesimtirea si prostia in PSD este fara margini iar Presedintele le sta "in git" !!!!!!

+5 (7 voturi)
Un cititor
5.05.2018, 16:12:06

Doar cand il vezi pe acest derbedeu, iti provoaca repulsie.

+5 (7 voturi)
Vilmos Soos
5.05.2018, 16:53:10

Tinind cont ca Nelson Mandela a stat 27 de ani la inchisoare, noile reguli pentru alegerile prezidentiale in Romania ar trebui sa stipuleze ca dragnea , tariceanu & co. pot beneficia de injumatatirea pedepselor inainte de a isi depune candidatura.

-3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (13)

Modifică Setările