PSD propune reguli noi pentru alegerile prezidenţiale. Ce modificări ar putea urma

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul PSD Şerban Nicolae a depus, alături de alţi 30 de parlamentari social-democraţi, un nou proiect legislativ prin care se doreşte schimbarea legii electorale. Astfel, printre regulile de alegere a preşedintelui s-ar putea modifica condiţiile de solicitare a urnelor speciale, timpul de numărare a voturilor şi de păstrare a buletinelor, dar şi instituţiile în care este interzisă desfăşurarea campaniei electorale.

Senatorul PSD Şerban Nicolae a depus recent, împreună cu alţi 30 de parlamentari PSD, o nouă iniţiativă legislativă prin care aceştia propun modificarea legii electorale, relatează digi24.ro. 

Potrivit noului proiect, printre schimbările dorite de social-democraţi se numără şi modificarea articolului referitor instituţiile în care nu este permisă desfăşurarea campaniei electorale, în forma actuală a legii, aceasta fiind interzisă în şi pe lângă penitenciare şi oficii consulare, dar şi în şcoli. PSD vrea ca şcolile să fie, însă, un loc acceptat pentru campanie electorală.

Totodată, după noile reguli, urna specială ar putea fi solicitată chiar şi în ziua scrutinului, în prezent acest lucru fiind posibil cu cel târziu o zi înainte de ziua alegerilor.

O altă schimbare importantă constă şi în faptul că alegătorii ar putea susţine mai mulţi candidaţi, iar numărarea voturilor s-ar putea face în maximum 48 de ore de la încheierea votării. PSD doreşte şi ca buletinele de vot să se păstreze şase luni, dar şi restricţionarea la cel mult două afişe ale aceluiaşi candidat pe un panou electoral.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite