PSD răspunde la criticile lui Iohannis: Preşedintele nu poate face diferenţa dintre un succes al românilor şi interesul său electoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

PSD a reacţionat miercuri la criticile preşedintelui Klaus Iohannis, care a precizat într-o declaraţie de presă că a trimis refuzul în scris pentru cele trei remanieri propuse de social-democraţi în aprilie, acuzând apoi partidul lui Dragnea că nu a realizat nimic. „Iohannis e supărat că României îi merge bine”, a replicat PSD-ul.

Social-democraţii atrag atenţia că mesajul preşedintelui vine în aceeaşi zi cu anunţul INS cum că România are a doua cea mai mare creştere economică din Europa şi că PSD şi-a arătat deja sprijinul faţă de referendum.

„Iohannis nu poate să facă diferenţa dintre un succes al românilor şi interesul său electoral. Chiar în ziua în care INS anunţă oficial că România are a doua cea mai mare creştere economică din Europa, de 5%, Iohannis pretinde că guvernarea PSD nu ar fi făcut nimic bun!

Preşedintele Iohannis mai uită sau ignoră şi faptul că PSD si-a exprimat public sprijinul faţă de referendum. În mod fals, încearcă să inducă ideea că sunt două feluri de români: unii care ar susţine şi unii care n-ar susţine lupta anticorupţie. În realitate toţi românii sunt de acord cu lupta anticorupţie, atât timp cât sunt respectate drepturile fundamentale ale omului.

Ştirea reală a zilei este că România reuşeşte să obţină o creştere economică de 3 ori mai mare decât media Uniunii Europene”, a transmis PSD într-un comunicat de presă.

Social-democraţii au lansat apoi un atac şi asupra PNL, pe care îl acuză că nu ştie economie. În ce privesc refuzul preşedintelui pentru cele trei remanieri, PSD menţionează că Iohannis încearcă să se folosească de funcţie pentru a crea un avantaj electoral pentru liberali.

„O temă reală care ar fi trebuit supusă referendumului este creşterea salariului minim pe economie. În urma unui astfel de scrutin ar înţelege şi PNL că majorarea salariului minim este esenţială pentru milioane de români şi nu se poate afirma niciodată că această măsură este antisocială şi antieconomică, aşa cum afirmă liberalii lui Orban.

În ceea ce priveşte remanierea guvernamentală, miniştrii PSD care candidează la alegerile pentru Parlamentul European, au avut un comportament onest faţă de cetăţeni şi au evitat să amestece acţiunile  guvernamentale cu cele de campanie. În loc să critice PSD pentru acest lucru, Iohannis ar fi trebuit el însuşi să nu folosească funcţia prezidenţială pentru a crea un avantaj electoral PNL”, se mai arată în comunicatul transmis de PSD.

Vezi şi: Iohannis continuă războiul cu PSD: Astăzi le-am dat pesediştilor refuzul meu şi în scris, ca să înţeleagă mai bine că nu sunt de acord cu această remaniere

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite