PSD face scut în jurul lui Vâlcov după condamnare. Dragnea, ironic: „Trebuie omorât azi, împuşcat“. Codrin: A atacat o bancă cu mitraliera? 8 ani pentru nimic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Darius Vâlcov
Darius Vâlcov

Întrebat de jurnalişti dacă Darius Vâlcov, consilier de stat în Guvernul Dăncilă, ar trebuie să demisioneze după ce a fost condamnat la 8 ani de închisoare în primă instanţă, Dragnea a comentat, ironic: "trebuie omorât azi”. Călin Popescu Tăriceanu spune că e decizia lui Vâlcov ce va face în continuare, în timp ce Codrin Ştefănescu vede în decizia instanţei o vânătoare de lideri PSD.

“Trebuie omorât azi, acum, împuşcat”, a răspuns ironic liderul PSD, întrebat de jurnalişti ce se va întâmpla cu Darius Vâlcov. „Sunt milioane de români, totuşi, care în 2017 au avut şi vor avea în continuare salarii mai mari, pensii mai mari. România a avut o creştere economică record datorită unui program de guvernare la care Darius Vâlcov a avut o contribuţie determinantă şi îmi pare rău că se întâmplă asta. Îmi pare rău pentru el. Guvernul va decide dacă va rămâne sau nu acolo. Este strict decizia premierului. Eu nu am propus pe nimeni în Guvern. Asta e tot ce am avut de comentat“, a mai spus liderul PSD. 

Întrebat dacă Vâlcov ar trebui să demisioneze, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a spus: „E decizia lui şi a Guvernului de a stabili ceea ce va face în continuare, având în vedere că e o condamnare în primă instanţă, nu definitivă, va trebui să analizeze. Competenţele profesionale nu au fost puse în discuţie cu ocazia procesului“.

„Om valoros, condamnare pentru nimic“

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, susţine că pedeapsa de 8 ani de închisoare cu executare primită de Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă,  face parte dintr-o „vânătoare programatică” la care sunt supuşi social-democraţii.

„Sunt încă şocat şi am spus-o tuturor. Sunt şocat în momentul acesta pentru că nu îmi vine să cred. Ştim foarte bine şi de la Darius Vâlcov şi de la avocaţi că în speţa aceasta nu se putea ajunge la o asemenea decizie sub nicio formă. În Europa, când iei 8 ani de zile, înseamnă că ai atacat o bancă cu mitraliera în mână cu grup organizat şi ai făcut victime”, a declarat Codrin Ştefănescu la Digi24.

„Toate acuzaţiile la adresa lui au fost făcute terci în instanţă de către apărare. Toate prostiile cu luat şpagă în cimitir, cu ascunsul unor tablouri în pereţi, toate aceste mizerii lansate de statul paralel prin comunicatorii săi în ultimul an de zile pe această speţă au căzut bucată cu bucată şi s-au dovedit a fi nişte inepţii. Deci, sunt nişte inepţii. Să-i dai condamnare unui om care totuşi, este valoros, 8 ani de zile pentru nimic, mi se pare în mod foarte clar că este o vânătoare totală la adresa noastră, a celor din PSD, dar este o vânătoare programatică, aşa, făcută după un grafic anume, un grafic foarte serios”, a mai declarat Codrin Ştefănescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite