PSD: Sistemul de facturare electronică devine obligatoriu. Radarul Mărfurilor, o altă măsură intrată în vigoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Partidul Social-Democrat a anunţat că, începând de la 1 iulie, sistemul de facturare electronică (e-Factura) devine obligatoriu în relaţia dintre firme şi instituţiile publice. O altă măsură care a intrat în vigoare de vineri este Radarul Mărfurilor, un sistem prin care să fie monitorizate transporturile de bunuri cu risc fiscal ridicat.

„Firmele care îşi desfăşoară corect activitatea şi plătesc cinstit toate facturile şi taxele trebuie sprijinite prin măsuri dure împotriva evazioniştilor! De astăzi, Sistemul de facturare electronică (e-Factura) devine obligatoriu în relaţia dintre firme şi instituţiile publice, ceea ce reprezintă o mână de ajutor pentru toţi comercianţii oneşti, pentru a nu mai fi dezavantajaţi în faţa celor care fraudează statul. O altă măsură care se aplică de azi este Radarul Mărfurilor, un sistem electronic integrat de #monitorizare a transporturilor de bunuri cu risc fiscal ridicat”, se arată pe pagina de Facebook a PSD.

Social-democraţii precizează că „descurajarea transporturilor nedeclarate înseamnă mai mulţi bani negri scoşi la suprafaţă din economia subterană, bani pe care statul îi poate folosi la programe de sprijin pentru categoriile vulnerabile”.

„Prin sisteme digitale moderne, precum e-factura şi RO e-Transport, România poate genera nu doar un plus de fonduri bugetare, ci şi mai multă echitate economică. Povara fiscală trebuie redistribuită corect şi pusă masiv şi pe umerii celor care s-au obişnuit de atâţia ani să nu plătească nimic societăţii, ci doar să acumuleze averi indecente!”, conchid social-democraţii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite