Politică

articolul anterior articolul urmator

PSD: Sistemul de facturare electronică devine obligatoriu. Radarul Mărfurilor, o altă măsură intrată în vigoare

3
1 Jul 2022 14:11:31
Autor: Andreea Ghiorghe
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Partidul Social-Democrat a anunţat că, începând de la 1 iulie, sistemul de facturare electronică (e-Factura) devine obligatoriu în relaţia dintre firme şi instituţiile publice. O altă măsură care a intrat în vigoare de vineri este Radarul Mărfurilor, un sistem prin care să fie monitorizate transporturile de bunuri cu risc fiscal ridicat.

„Firmele care îşi desfăşoară corect activitatea şi plătesc cinstit toate facturile şi taxele trebuie sprijinite prin măsuri dure împotriva evazioniştilor! De astăzi, Sistemul de facturare electronică (e-Factura) devine obligatoriu în relaţia dintre firme şi instituţiile publice, ceea ce reprezintă o mână de ajutor pentru toţi comercianţii oneşti, pentru a nu mai fi dezavantajaţi în faţa celor care fraudează statul. O altă măsură care se aplică de azi este Radarul Mărfurilor, un sistem electronic integrat de #monitorizare a transporturilor de bunuri cu risc fiscal ridicat”, se arată pe pagina de Facebook a PSD.
 
Social-democraţii precizează că „descurajarea transporturilor nedeclarate înseamnă mai mulţi bani negri scoşi la suprafaţă din economia subterană, bani pe care statul îi poate folosi la programe de sprijin pentru categoriile vulnerabile”.
 
„Prin sisteme digitale moderne, precum e-factura şi RO e-Transport, România poate genera nu doar un plus de fonduri bugetare, ci şi mai multă echitate economică. Povara fiscală trebuie redistribuită corect şi pusă masiv şi pe umerii celor care s-au obişnuit de atâţia ani să nu plătească nimic societăţii, ci doar să acumuleze averi indecente!”, conchid social-democraţii.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Eu Bogdan
1.07.2022, 15:05:43

Adicatalea, cu alte cuvinte, povara trebuie dusa de cei ce muncesc ca sa avem noi bani de pensii speciale, de pomeni si alte asemenea..........ca sa ne voteze prostimea.....

Patitul Stan
1.07.2022, 16:16:12

Ma intreb ce vor face cu salariatii de la stat ce sunt cu catel cu purcel lipiti de lefuri grase si functii nemaintalnite la final de cariera! Ma gandesc la ponta si ai lui,Viorica si ai ei,Basescu si ai lui...si asa putem continua cu cel putin saptezeci la suta dintre politicienii cunoscuti ce si-au pus odraslele la adapost ,Tudorel Toader,Gheorghe Flutur,Adrian Nastase,Sorin Oprescu, si...

+1 (1 vot)
muresan anna
1.07.2022, 16:52:21

Cum ce vor face? Vor ramane la stat, le vor creste salariile, iar dupa pensionare vor cumula pensia cu salariul! Cum sa se descurce tara fara astfel de "specialisti"?!

Modifică Setările