Politică

articolul anterior articolul urmator

Ponta, către partid: „PNL nu ne poata da jos. Dacă ne dă jos DNA, asta e. Partidul nostru rezistă în orice condiţii“

3
7 May 2015 12:48:46
Autor: Mădălina Mihalache
Victor Ponta, preşedintele PSD
Victor Ponta, preşedintele PSD

Social-democraţii s-au reunit astăzi în şedinţa Comitetului Executiv al PSD pentru a marca trei ani de la preluarea guvernării. Totodată, social-democraţii l-au mandat pe premierul Victor Ponta să negocieze cu UNPR în perspectiva alegerilor locale, cele două partide mergând împreună pe liste comune.

UPDATE Preşedintele PSD, Victor Ponta, a transmis partidului următorul mesaj: "Sunt trei ani de când am preluat guvernarea. Vreau să mulţumesc partidului, dar şi celor din PNL şi PLR. Acum trei ani am promis că dăm salariile şi pensiile înapoi, le-am dat. Guvernul şi-a îndeplinit 90% din ce şi-a propus. In Parlament nu ne poate da jos PNL. Daca ne dă jos DNA, asta e. Partidul nostru rezistă în orice condiţii, dar în Parlament majoritatea funcţionează şi sunt convins că vom fi pe primul loc şi în 2016. Vă cer mandat să mergem împreună cu UNPR la alegerile locale din 2016“.

Legat de cazul primariului de la Iaşi, Gheorghe Nichita: "Am luat act de decizia domnului Nichita de a se autosuspenda din toate funcţiile deţinute în partid. Vreau să spun foarte clar, e dreptul domniei sale de a se apăra nu ştiu ce e adevărat, ce nu e adevărat. Mi se pare total inacceptabil o parte din ceea ce am aflat din presă - urmărim persoane, facem presiuni. Şi cred că trebuie să justifice, să explice ceea ce s-a întâmplat. La fel de adevărat este că eu cred că fiecare om trebuie să plătească pentru greşelile lui, dar arestarea preventivă este pentru infractori periculoşi şi pentru fapte de violenţă. Şi cred că nici măcar dl Adomniţei, care acuma e în dubă, care se bucura de răul d-lui pul dlui Nichita nu trebuie neaparat să fie în arest preventiv. Cred că toţi cei care nu sunt violenţi au dreptul să fie judecaţi de judecători, dacă au greşit să plătească pentru ceea ce fac", a declarat Ponta, în debutul Comitetului Executiv Naţional al PSD care are loc la Palatul Parlamentului".

UPDATE Arestarea preventivă este necesară pentru infractorii periculoşi, iar preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, nu trebuie să fie neapărat în arest preventiv, a afirmat liderul PSD, premierul Victor Ponta.

"Eu cred că fiecare om trebuie să plătească pentru greşelile sale, dar arestarea preventivă este pentru infractori periculoşi şi pentru fapte de violenţă şi cred că nici măcar Adomniţei, care acum e în dubă şi se bucura de răul lui Nichita, nu trebuie neapărat să fie în arest preventiv. Cred că toţi cei care nu sunt violenţi au dreptul să fie judecaţi de judecător şi dacă au greşit să plătească pentru ceea ce fac", a afirmat liderul social-democrat.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, în urmă cu două săptămâni, că a propus membrilor de partid ca social-democraţii să participe pe liste comune cu UNPR la alegerile parlamentare şi locale de anul viitor, propunerea urmând a fi discutată în Comitetul Executiv al PSD, convocat pentru data de 7 mai.

 „Vom discuta începerea strategiei pentru alegerile locale din 2016. Vom avea şi la alegerile locale şi la alegerile parlamentare, e propunerea mea, decizia sigur va aparţine CExN-ului, candidaţi comuni PSD - UNPR. Dar trebuie să discutăm deja care va fi modul de colaborare cu ceilalţi aliaţi ai noştri, PC şi PLR“, as spus Ponta.

Vicepreşedintele UNPR, senatorul Şerban Mihăilescu, a anunţat că UNPR şi PSD vor merge candida la alegerile locale din 2016 pe liste comune.

„Vom avea o cotă de 10% care este stabilită cu PSD şi care, deocamdată, se respectă. Vom avea câte un loc de consilier pe listele cu PSD în fiecare comună, oraş sau municipiu. Acesta este un principiu general", a afirmat Mihăilescu.

UNPR şi PSD au convenit ca UNPR să obţină 10% din locurile eligibile atât pentru funcţiile de primar, cât şi pentru cele de consilier judeţean sau consilier local.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Aurel Paun
7.05.2015, 13:10:23

PSD, cel mai mare partid din Romania, nu are curaj sa participe la alegeri decat in aliante cu alte partide? Daca tot face alianta cu UNPR, dece nu-l ia in gasca si pe tradatorul liberal Tariceanu si partidul Varanului, ca USL-ul tot este desfiintat numai pe hartie? "Marele" partid liberal, noul PNL impreuna cu Seful Statului, care tace si nimic nu face, semnalizeaza permanent la dreapta si mereu vireaza la stanga. Prin urmare, cu tot rezultatul alegerilor prezidentiale, Ponta si USL 1au acaparat toata puterea in Stat, noroc cu partidul DNA care ne mai scapa de ei. In mai putin de un an de presedentie al lui Iohanis o sa ajungem sa-l regretam pe Basescu, daca Iohanis nu-si schimba stilul de a-si exercita prerogativele prezidentiale!

+1 (1 vot)
IonIon Codreanu
7.05.2015, 18:14:48

Poate că-i mai bine așa. Nu prea văd o alternativă SĂNĂTOASĂ la PSD... Încă un pic de curățenie făcută de DNA este necesară, ca să nu ne trezim că sprijinim niște viitori cercetați de Justiție, fie ei și din PNL. Partidele nu au încă suficientă putere să se curețe singure, la presiunea alegătorilor.

Ara Brandiana
8.05.2015, 15:20:52

Stie Ponta ce stie! Cu toate fentele pe care le face, tot va adjunge pana la urma la DNA.

+1 (1 vot)
Modifică Setările