Politică

articolul anterior articolul urmator

PSD vine cu noi măsuri de sprijin pentru ca Ordonanţa stopării scumpirilor la energie să fie aprobată în prima şedinţă de Guvern

7
21 Jan 2022 21:16:05
Autor: News.ro

PSD cere adoptarea cât mai urgentă a noii Ordonanţe care să stopeze creşterile facturilor la energie şi gaze şi consideră că forma pusă astăzi în transparenţă publică de Ministrul Energiei trebuie completată pentru a fi coerentă şi eficientă.

În acest sens, experţii PSD au elaborat o listă cu observaţii pe care o vor transmite rapid iniţiatorului pentru a avea garanţii suplimentare că reglementările pot să protejeze românii de orice potenţial risc cu privire la facturile primite până la 31 martie 2022. 
 
Concret, PSD susţine că este obligatorie identificarea unui mecanism care să permită şi compensarea facturilor emise de furnizori către consumatorii casnici, şcoli, spitale, IMM-uri, instituţii de stat, etc. pentru perioada 1 ianuarie – 31 ianuarie 2022.
 
Mai mult, este obligatoriu ca ordonanţa să prevadă şi sancţiuni severe pentru furnizorii care nu respectă legea şi au o conduită comercială înşelătoare. 
 
Împreună cu celelalte corecţii ce privesc lipsa corelării unitară a valorilor prevăzute în textul ordonanţei, toate observaţiile făcute de echipa PSD au un singur scop: factura lunii ianuarie să fie semnificativ mai mică decât cea a lunilor noiembrie şi decembrie 2021 şi să aibă un impact asupra unui număr mult mai mare de consumatori casnici.
 
În paralel, PSD a constituit şi un grup de lucru pentru elaborarea documentelor tehnice necesare adoptării unui calendar de reglementare a pieţei energiei şi gazelor din 1 aprilie. 
Credem că recunoaşterea eşecului liberalizării impuse de guvernele de dreapta în 2020 şi 2021 şi revenirea, pe o perioadă tranzitorie, la o piaţă reglementată este cea mai bună soluţie de a trece ţara de efectele dramatice ale actualei crize energetice.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Un cititor
21.01.2022, 21:22:30

"Mai mult, este obligatoriu ca ordonanţa să prevadă şi sancţiuni severe pentru furnizorii care nu respectă legea şi au o conduită comercială înşelătoare. " Mai carpiti putin, tot in groapa cadem cu totii. Rapid si sigur. Inclusiv saraca economie care a mai ramas nejumulita.

+1 (1 vot)
Un cititor
21.01.2022, 21:57:57

Este prima iarna, din nou cu Ceausescu . Singura diferenta, dar care va urma cu siguranta este inca lumina existenta pe strazi seara. Ne asteptam sa fim prelucrati ca pe vremea lui ceasca : sa mergem cu bagare de seama pe strada dupa lasarea intunericului, luminile vor fi stinse .

+1 (1 vot)
zero
22.01.2022, 07:57:27

Pare un articol platit de PSD! Asta deoarece pretul energiei creste mereu la bursele europene.Poate sustine bugetul aceasta crestere?

+1 (1 vot)
micheline micheline
22.01.2022, 08:59:39

Multumim ! eu am platit gazele cu TOATA PENSIA de pe 1 luna. Bascalie la maxim .

+1 (1 vot)
Gib
22.01.2022, 10:03:06

PSD nu este la guvernare? Cui cere ordonante de urgenta? Avem cumva doua guverne dintre care unul e mai "smecher" si se crede si in opozitie. Cum e cu greva "spontana" orchestrata de un membru PSD?

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările