Politică

articolul anterior articolul urmator

PSD visează la reintroducerea cenzurării presei sau onoarea „nereperată” a d-lui Lucian Romaşcanu

44
17 May 2020 08:41:09
Mircea Morariu

Cum nu mă mai uit de ceva vreme la „Realitatea plus”, o televiziune virusată, unde îşi fac veacul pesedei de calibrul minor al Ancăi Alexandrescu sau foşti puşcăriaşi cu condicuţă, aşa cum este numitul Mitrea Miron, nu am văzut live savurosul moment în care dl. Lucian Romaşcanu a fost poftit să iasă din emisiune de moderatoarea Mădălina Dobrovolschi.

Fiindcă am impresia că nu ar fi prea mulţi cititori care să ştie cine este dl. Romaşcanu, iată, mai întâi, câteva date din cv-ul respectivei persoane. Absolvent al ASE, intrus în media, acolo unde s-a ocupat de tabloide de genul Cancan şi Ciao, o vreme directoraş pe la Kanal D, pe urmă consilier, adică ajutor de băgător de seamă în TVR, pe vremea falimentarului directorat al lui Stelian Tănase, insul cu pricina s-a gândit, la un moment dat, să îşi facă un rost în politică.

A intrat în PSD, s-a vârât sub pielea hoţomanului Liviu Nicolae Dragnea care, în anul 2016, l-a miluit cu un loc eligibil de senator. Tot brigandul Dragnea l-a făcut niţeluş mai încolo pe dl. Romaşcanu chiar ministru al Culturii, în guvernul condus de Mihai Tudose. Loc unde dl. Romaşcanu nu a făcut nimica-nimicuţa. Doar că se numără printre artizanii diminuării bugetelor Teatrelor Naţionale şi ai eşecului manifestărilor ce ar fi urmat să marcheze Centenarul Marii Unirii.

O vreme dl. Romaşcanu a stat pe tuşă, apoi a fost reactivat ca vorbete, cu sarcina de a glăsui pe la televiziuni despre marile succese ale guvernării Dăncilă. Iată că acum dl. Romaşcanu a făcut iarăşi o acrobaţie şi a devenit infatuatul purtător de cuvânt al PSD. Acela care, exact acum o săptămâna, s-a făcut de râsul lumii justificând leşinul preşedintelui interimar al partidului, dl. Marcel Ciolacu, prin supărările ce i-ar fi fost provocate de preşedintele Klaus Iohannis. Cât de sensibil şi ce suflet are dl. Ciolacu, dacă ţinem seama de fantazările d-lui Romaşcanu!

Pe contul său de facebook, dl. Lucian Romaşcanu vorbeşte despre incidentul cu Mădălina Puşcalău- Dobrovolschi, în stilul relatărilor de la Radio Erevan. Pretinde că el ar fi părăsit emisiunea, nu că ar fi fost dat afara din ea. Ca pe urmă, ce să vezi?, să vorbească despre slaba audienţă a Realităţii plus. Cu gândul şmecheresc, incalificabil, de a sugera concedierea d-nei Dobrovolschi. De unde aşa mare grijă d-lui Romaşcanu pentru ratingul şi soarta postului controlat de colegul său de partid Cozmin Guşă şi de puşcăriaşul Maricel Păcuraru? Post privat care nu are nici în clin, nici în mânecă cu calităţile oficiale ale parlamentarului Romaşcanu sau ale spuitorul de vorbe ale PSD cu acelaşi nume. Nu, nu vă speriaţi, nici vorbă despre grijă. Dl. Romaşcanu vrea, de fapt, cenzurarea presei şi a jurnaliştilor care nu fac mizerele jocuri ale PSD. Aşa, ca în vremea altui fost client al puşcăriilor. Numitul Năstase Adrian.

Dacă ar fi cinstit şi nu un ins care nu ştie cum să prindă un loc eligibil şi pe viitoarea listă de candidaţi ai PSD, dl. Lucian Romaşcanu, în calitate de senator membru dacă nu cumva chiar niscaiva nacealnik prin Comisia de Cultură a Parlamentului, s-ar preocupa de dezastrul audienţelor SRTV. Ale postului public. Ale Televiziunii Române. Aceea plătită din bani publici. Cum să o facă? Acolo pdg este omul de nădejde al partidului, numita Gradea Doina, acolo este implantat şi plătit cu o sumă colosală agentul PSD. via Dan Voiculescu, Ionuţ Cristache, zis şi Sărmăluţă.

PSD a reuşit o vreme să păcălească populaţia. Să ii dea impresia că el e cel care îi dă ceva, cum a scăpat pe gură tot dl. Romaşcanu vara trecută, cu ocazia unei prezenţe lamentabile, aşa cum îi sunt toate, la Televiziunea Digi 24. Indiciu clar că pentru insul Romaşcanu Lucian românii ar fi un popor de pomanagii ce ar sta cu mâna întinsă la un partid mustind din gargaragii, foşti tractorişti şi seralişti, plagiatori şi indivizi cu mari probleme penale.

Acum e cam gata cu păcăleala. Sondajele arată că PSD se dă de-a dura. Doar dl. Romaşcanu persistă în credinţa, de fapt iluzia,  că minciunica ar mai fi posibilă. Dedându-se la dezinformări şi visând la reintroducerea cenzurării presei.

Vai de capul şi de soarta PSD dacă  a ajuns să aibă un astfel  de purtător de cuvânt! Dar nu cumva să vă închipuiţi, stimaţi cititori, că România ar pierde ceva din faptul că, rămas cu onoarea nereperată, dl. Romaşcanu, aşa, înfoiat cum este, contribuie la viitorul dezastru electoral al PSD. Partid neeuropean, chiar antieuropean şi în veci nereformabil. Zămislitor de eterni Năstase, Dragnea şi, în zilele mai proaste, chiar de Romaşcani.

P.S. Acest text nu se adresează hiper-activilor şi irespirabililor vânătorul/d.c., lucifer, ioan stănilă, herr, victor nagy, zâna-măseluţă. 


Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

44 Comentarii

Vanatorul/d.c.
17.05.2020, 08:49:54

”PSD visează la reintroducerea cenzurării presei”..Fals..!

-13 (25 voturi)
Mandy
17.05.2020, 08:57:10

Asa-i cand hotul striga "Hotii..!" Sa incepem cu inceputul: herr Werner, ziua si discursul.. Acum mai autoritar, mesajul statul sunt eu, eu stiu mai bine ce e bine pentru tine, si dacă mi se pare cumva că oamenii exagerează cu libertatea de după starea urgență, nu voi ezita să declar din nou „stare de urgență”... A renuntat la datul din maini populist, acum da din deget amenintator, sa-si bage poporu' mintile in cap daca nu vrea s-ajunga iar in izolare, si sa-l pandeasca militianul dupa colt sa-i mai tranteasca o amenda nesimtita ca pensiile speciale ale fostilor tortionari.. Bineinteles, si un OUG prin care se interzice circulatia in fara localitatii, sa impiedice un eventual flux de prezumtivi protestatari catre Bucuresti.. In loc de imbunatatirea sistemului sanitar, de masuri concrete si practice pentru a gestiona situatia pandemiei, in loc de program pentru relansarea economiei, pentru sprijinirea intreprinderilor mici si mijlocii, aceasta stare de urgenta a fost vazuta de "guvernul meu" securisto-liberal ca o mare pleasca, o mare ocazie pentru a da frau liber nepotismului mai ceva ca in comunism, de a se ocupa de siluirea drepturilor, libertatilor si demnitatii umane, discriminari de tot felul, abuzuri de natura nazista, si de a teroriza romanii obligandu-i sa se deplaseze numai in baza unor ”ausweis”-uri in stil nazist. Pandemia, ocazie nesperata de a face lucruri la care neamtul doar visa: inainte de inceperea campaniei electorale, sa mituiasca presa legal cu zeci de milioane de euro, sa ordone concedierea jurnalistilor incomozi si disparitia unor personaje deranjante de pe sticla, sa mituiasca anumite categorii profesionale cheie prin mariri salariale substantiale, etc. Si ce metoda mai buna pentru securisto-liberali de a-si masca "operatiunile", daca nu prin tot felul de diversiuni, si acuzand mafia concurenta si ocazional colaboratoare, de lucrurile pe care le fac chiar ei..?

-7 (19 voturi)
Vanatorul/d.c.
17.05.2020, 09:03:26

Sub pretextul ”luptei” cu fake newuri si cu propaganda rusa, cei care vor reintroducerea cenzurii de tip..nazist sunt cocalarii si cozile de topor care-si spun ”liberali”..! Iata ce statea scris la pagina 26 din „programul politic pentru alegeri Europarlamentare din 26 Mai 2019”, al PNL: ”Știrile false și propaganda populistă au luat amploare în Europa odată cu extinderea platformelor de socializare. Menținerea unei mass-media neutre care informează cetățeanul într-o manieră corectă și nepărtinitoare trebuie să rămână un obiectiv central al democrațiilor europene. Însă, în condițiile în care autoreglementarea nu dă rezultatele dorite, iar unii actori statali, precum Rusia, dar și non-statali, precum organizațiile teroriste, folosesc propaganda și știrile false pentru a destabiliza procesele democratice din Uniunea Europeană, trebuie să oferim un răspuns adecvat acestor provocări. Dreptul la liberă exprimare este esențial, dar modul în care este gestionată dezbaterea publică în mediul online are nevoie de o regândire profundă” Cat de ”profunda”..? Cam cat se le ascunda lui Iohannis si restului cocalarilor liberali trecutul infractional sau abuzurile si sifonarile banului public la care s-au dedat cat au fost la guvernare singuri, sau impreuna cu pesedistii, eternii lor tovarăsi de golanii legislative si devalizari ale avutiei nationale si a bugetelor de stat..!

-10 (22 voturi)
aşa şi aşa
17.05.2020, 08:54:45

Prea multe cuvinte irosite într-un articol despre un individ ca acesta... Chiar şi la CV erau suficiente doar patru cuvinte : incompetent, inutil, ipocrit şi idiot (scuze, n-am găsit altă "rimă", care să înceapă tot cu litera "i")... Am totuşi un "reproş" de făcut autorului articolului : unui ins ca acesta, cît şi puşcăriaşului cu mustaţă (acum fără, că "jena" colegii de celulă la anumite activităţi) ar trebui făcute nişte derogări de la regulile limbii române, şi să le fie scrise numele doar cu litere mici, aşa cum le e şi caracterul...

+11 (13 voturi)
Victor Nagy
17.05.2020, 09:08:39

Scormonind printre tonele de gunoaie produse de pupilele sale , autorul a descoperit , un fîss , produs de PSD , și acesta fortuit . Drept urmare , ne-a cadorisit cu .... o scriere . Felicitări ! d-le ......... profesor universitar .

-13 (15 voturi)

Vezi toate comentariile (44)

Modifică Setările