PSD vs. Facebook. Mihai Fifor se plânge de „cenzură“ după ce „raportacii lui Iohannis“ au raportat fake news-ul PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, îi acuză pe „raportacii lui Iohannis” de cenzură pe Facebook după ce, cu o seară înainte, social-democraţii au distribuit pe facebook o ştire falsă despre cum preşedintele Klaus Iohannis ar fi avut cască în timpul conferinţei de presă. Printre cei care au distribuit ştirea falsă se numără şi primarul Capitalei Gabriela Firea, precum şi fostul ministru al Sănătăţii Florian Bodog.

„De vreo două zile, după ce Iohannis a refuzat în mod ruşinos dezbaterea, PNL a aruncat în luptă o specie nouă activişti online: «raportacii». Spre deosebire de postaci, care sunt plătiţi să-l laude pe preşedinte, «raportacii» au misiunea de a trimite în mod coordonat plângeri la Facebook împotriva conturilor care îl deranjează pe Herr Iohannis”, a afirmat Mihai Fifor pe Facebook, fără să facă vreo referire la informaţia falsă distribuită aseară de social-democraţi.

Acesta îl acuză mai apoi pe Klaus Iohannis de „o nouă formă de cenzură”, realizată cu ajutorul „raportacilor”.

„Ca în multe alte cazuri, algoritmii Facebook sunt păcăliţi şi chiar se închid sau se suspendă conturile celor care şi-au permis să spună că Iohannis este un fricos. Este o nouă formă de cenzură, realizată de «raportacii cu simbrie» ai lui Iohannis, pe lângă embargoul din presa internaţională, impus prin blocada corespondenţilor locali, faţă de orice ştire care arată că «împăratul este gol»”, a adăugat acesta.

Marţi seară, mai mulţi social-democraţi au construit o ştire falsă despre cum liderul de la Cotroceni ar fi avut cască în ureche în timpul conferinţei de presă, distribuind apoi informaţia pe Facebook. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, şi fostul ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, se numără şi ei printre cei care au distribuit ştirea.

Cu toate astea, mai multe fotografii ale fotojurnaliştilor demontează această teorie. În plus, întrebat de acest subiect, Klaus Iohannis a râs şi a arătat că nu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite