Politică

articolul anterior articolul urmator

PSD: Coerenţa restricţiilor este compromisă atunci când închizi şcolile, dar laşi păcănelele deschise

3
25 Oct 2021 14:49:04
Autor: Andreea Ghiorghe
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Partidul Social Democrat acuză Guvernul de lipsă de viziune în contextul adoptării noilor restricţii, cu referire în special la gestionarea situaţiei din şcoli. Social-democraţii susţin că Executivul nu a reuşit să ia măsurile necesare pentru desfăşurarea cursurilor cu prezenţă fizică, în condiţii de siguranţă.

PSD a transmis că Guvernul nu poate fi credibil „atunci când spune că şcolile trebuie închise, dar lasă deschise sălile de jocuri de noroc”.

„Coerenţa restricţiilor este compromisă atunci când închizi şcolile, dar laşi păcănelele deschise. PSD condamnă modul arbitrar şi contradictoriu în care au fost decise restricţiile din Hotărârea de Guvern nr. 1.090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României. Guvernul nu poate fi credibil atunci când spune că şcolile trebuie închise pentru că pandemia e gravă, dar în acelaşi timp lasă deschise sălile de jocuri de noroc sugerând că situaţia nu ar fi chiar atât de gravă.

Această abordare disproporţionată şi incoerentă ascunde, de fapt, incapacitatea Guvernului de a lua măsurile necesare pentru pregătirea anului şcolar, cu prezenţă fizică, în condiţii de siguranţă pentru elevi şi profesori”, se arată într-un comunicat al partidului.

Social-democraţii au mai precizat că „nici până la această oră” nu au fost cumpărate teste COVID-19 pentru şcoli, în ciuda faptului că PSD a cerut testarea periodică în unităţile de învăţământ. „Vacanţa forţată impusă de Ministerul Educaţiei arată eşecul catastrofal al Guvernului în acest domeniu vital pentru societate. Nici până la această oră, Guvernul nu a fost în stare să cumpere testele covid non-invazive, deşi PSD a cerut cu insistenţă, încă din luna iulie, ca Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei să pregătească organizarea testării periodice în unităţile de învăţământ”, arată sursa citată.

Nu în ultimul rând, PSD susţine că vacanţa prelungită a elevilor „este un mod perfid prin care Guvernul evită plata concediului pentru părinţii care vor trebui să rămână la domiciliu pentru supravegherea copiilor”.

„Chiar şi şcolile private, cu resurse financiare majore, care au îndeplinit cerinţele derulării procesului educaţional în siguranţă, cerinţe invocate de ministrul Cîmpeanu toată vara (au asigurat testarea, au suplimentat spaţiile astfel încât să permită distanţarea, au asigurat un control strict al normelor de protecţie sanitară) - au fost trimise azi în sistem online. Asta arată lipsa de viziune a acestei guvernări care ştie doar să închidă o ţară, nu să şi o dezvolte!”, au mai transmis social-democraţii. 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

The Fog
25.10.2021, 16:24:38

Ma mir ca PSD nu-si mai creste bazinul electoral cerand inchiderea puscariilor, unde izolarea e imposibila. Cum sta testarea in scoli in judetele PSD? Bine, mersi, asteapta bani de la guvern, nu?

+8 (8 voturi)
Sorin Ionascu
25.10.2021, 16:34:46

„Coerenţa restricţiilor este compromisă atunci când închizi şcolile, dar laşi păcănelele deschise." Afirmatia mai corecta era "lasi bisericile deschise, fara a avea nevoie de certificat". La pacanele sunt cativa care intra, dar la biserica vin turme. Fara sa se protejeze, fara sa-i protejeze pe ceilalti. Nu am nimic cu ei, e dreptul lor sa vina, dar atata vreme cat Biserica refuza sa se supuna regulilor si, fiind vizitata de mari mase de oameni, ii lasa "la lber", sansele sa scada semnificativ infectarile sunt cam mici. Dar nimeni nu are sange in instalatie sa se ia de BOR.

+8 (8 voturi)
Diana Owens
25.10.2021, 21:53:26

Un raport live al postarilor antivacciniste pe forumurile Adevarul: https://telegra.ph/LIVE---Postaci-Antivaccin-Forumurile-Adevarul-10-20 Ca sa stiti la ce dezinformare va expuneti pe acest forum.

Modifică Setările