Puci în PNL? Rareş Bogdan: Liderii PNL doresc să ştie ce anume s-a negociat. Nu este nimic războinic în convocarea BPN

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rareş Bogdan confirmă faptul că şedinţa BPN de diseară ar fi statutară. FOTO Inquam Photos / Adriana Neagoe
Rareş Bogdan confirmă faptul că şedinţa BPN de diseară ar fi statutară. FOTO Inquam Photos / Adriana Neagoe

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a declarat, pentru stiripesurse.ro, faptul că acest BPN va avea loc pentru că a fost convocat statutar şi se arată surprins de agitaţia creată, în condiţiile în care s-a convocat o şedinţă doar pentru a discuta despre stadiul negocierilor.

„Da, este o chestiune de normalitate, noi ne dorim ca liderii PNL să fie informaţi despre stadiul negocierilor. Pur şi simplu, noi suntem oameni responsabili şi ne bucurăm că discuţiile pe marginea programului de guvernare merg foarte bine, se mişcă foarte rapid, iar acesta este un lucru foarte bun. S-a discutat şi partea politică şi este important pentru întreg partidul, cu atât mai mult cu cât a ieşit fum alb la negocierile de ieri, să ştim exact în ce etapă ne aflăm şi ce va urma din acest punt încolo”,  a declarat Rareş Bogdan pentru ştiripesurse.ro.

Liderul europarlamentarilor a explicat de ce este statutară şedinţa de BPN. „Cu tot respectul pentru Ludovic, dar aici este vorba despre o discuţie în partid, avem un partid mare, un partid viu, iar liderii PNL doresc să ştie ce anume s-a negociat. Domnul Ludovic Orban are dreptul de a convoca BPN-ul, la fel cum acest drept îl are şi Robert Sighiartău, secretarul general al PNL, dar şi o treime din membrii BPN. Sunt organizaţii mari din Transilvania, din Sudul ţării care doresc să ştie ce s-a negociat şi cum vom merge mai departe. Nu este nimic războinic, nu înţeleg de ce această agitaţie, aici este vorba doar despre o discuţie în cadrul partidului.”, a completat Rareş Bogdan.

Mai mulţi lideri din teritoriu cer convocarea rapidă a unui Birou Politic Naţional pentru a discuta despre modul cum a negociat Ludovic Orban cu ceilalţi lideri împărţirea ministerelor, au precuzat surse politice „Adevărul”.  De la ora 19.00 ar urma să aibă loc întâlnirea, însă cei din tabăra lui Ludovic Orban spun că ar fi o întâlnire nestatutară din moment ce nu a fost convocată de preşedintele liberal.

Actuala arhitectură a Guvernului Cîţu i-a nemulţumit pe mai mulţi lideri liberali, aceştia fiind supăraţi pe faptul că au rămas fără mai multe portofolii-cheie, cum ar fi Dezvoltarea, Transporturile sau Fondurile Europene, au precizat surse din conducerea PNL pentru „Adevărul”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite