Ponta, despre protestele de la Pungeşti: „Jandarmii au acţionat conform legii şi îi felicit. Independenţa energetică, un pas spre unirea cu R. Moldova“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta FOTO Gov.ro
Premierul Victor Ponta FOTO Gov.ro

Premierul Victor Ponta a declarat luni, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al PSD, că este la curent cu acţiunile de protest organizate în localitatea Pungeşti, unde compania americană Chevron îşi derulează activitatea şi a dat asigurări că jandarmii de acolo au acţionat conform legii. „Îi felicit pentru asta“, a adăugat el.

Toate acţiunile jandarmilor au fost sută la sută conform legii şi îi felicit pentru asta. De asta sunt jandarmii, pentru momente în care trebuie aplicată legea. Dezinformările, mortul care a înviat şi acum iarăşi moare au trecut. Cred că ne-am lămurit. Asta e problema apropo de aplicarea legii“, a declarat Ponta.

În altă ordine de idei, premierul a afirmat, referindu-se la ipoteza unirii României cu Republica Moldova, că independenţa energetică ar trebui să fie, şi în acest context, „un proiect naţional important“.

 „Am văzut că în ultimele zile e un mare entuziasm pentru cum ne unim cu Moldova. Nu e independenţa energetică importantă? Cum ajutăm Moldova? Cei care zic că vrem să ajutăm Moldova se opun ideii ca România să aibă gaze şi pentru Moldova şi pentru România. Ideea e un proiect naţional atât de important, încât cu tot respectul pentru cei înfierbântaţi, trebuie să aplicăm legea şi să vedem care e interesul naţional în acest domeniu. Orice proprietate privată trebuie apărată de statul român şi asta au făcut jandarmiii. Dacă vrem să ajutăm cu adevărat Moldova, nu cu vorbe goale, ci cu lucruri concrete. Cine vrea viitorul României şi al Moldovei trebuie să fie în favoarea ideii de independenţă energetică a României, care să se răsfrângă şi asupra Moldovei“, a explicat Victor Ponta. 

Materiale pe aceeaşi temă:

UPDATE Chevron a reînceput lucrările la Pungeşti. 1.000 de jandarmi prezenţi. Localnicii spun că au fost bătuţi în propriile curţi  Reprezentanţii Chevron au anunţat, luni dimineaţă, că la ora 7.00 au fost începute lucrările de amenajare a drumului de acces spre terenul concesionat de companie în zona localităţii Siliştea-Pungeşti din judeţul Vaslui, unde au ajuns mai multe utilaje.

Patru localnici din Pungeşti s-au ales cu dosare penale în urma protestelor  Patru persoane din Pungeşti s-au ales cu dosare penale în urma unor plângeri făcute de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) şi de Consiliul Judeţean (CJ) Vaslui.

Primarul din Pungeşti nu se teme de DNA: „Am mai fost anchetat de trei ori“  Primarul comunei vasluiene Pungeşti, Mircea Vlasă, reclamat la DNA de mai mulţi localnici pe motiv că s-ar fi împroprietărit ilegal cu terenul pe care, ulterior, l-a concesionat companiei Chevron, se declară nevinovat.

Băsescu: Reîntâlnirea cu fraţii din R. Moldova, un ideal pe care trebuie să ni-l asumăm. Timofti: Am simţit, la Arcul de Triumf,  forţa României  Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în discursul ţinut la recepţia organizată de 1 Decembrie, că unirea României cu R. Moldova “nu este un ideal de realizat pe termen scurt, dar trebuie să ni-l asumăm şi să-l afirmăm”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite