„Puşcăria în sufragerie” adoptată şi de Camera Deputaţilor. Opoziţia va contesta legea la CCR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legea privind executarea pedepselor cu închisoarea a trecut, miercuri, de Camera Deputaţilor cu 176 voturi „pentru", 93 „împotrivă" şi 1 abţinere, urmând să plece la promulgare, Camera Deputaţilor fiind for decizional. Proiectul legislativ este însă unul controversat pentru că lasă posibilitatea condamnaţilor pentru fapte fără violenţă să îşi execute sentinţa la domiciliu, fără niciun fel de supraveghere. PNL va contesta legea la CCR.

Proiectul supranumit „puşcăria în sufragerie” a trecut, miercuri, şi de plenul Camerei Deputaţilor, cu 176 voturi „pentru", 93 „împotrivă" şi 1 abţinere şi merge la promulgare. Cei de la PNL au anunţat că vor contesta legea la Curtea Constituţional

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, cu votul PSD-ALDE-UDMR, un raport de admitere favorabil a Legii 254/2013 privind executarea pedepselor.

Principala modificare propusă de social-democraţi, acceptată de Comisie prevede ca persoanele condamnate pentru fapte fără violenţă la maxim cinci ani de închisoare cu executare vor putea ispăşi sentinţa de acasă fără niciun fel de supraveghere. Judecătorul de supraveghere a privării de libertate poate dispune executarea detenţiei la domiciliu fără sistem electronic de supraveghere în cazul în care persoana condamnată:a) nu are rapoarte de abateri disciplinare; şi b) are o pedeapsă care nu depăşeşte 5 ani. 

De exemplu, Liviu Dragnea, condamnat în primă instanţă la 3 ani şi jumătate de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman, ar beneficia de o asemenea prevedere.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite