Putregaiul din PSD şi inocenţa mimată a Gabrielei Firea

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încep acest comentariu de sfârşit de săptămână prin a repeta ceea ce am mai spus de câteva ori de când a devenit public conflictul pe viaţă şi pe moarte ce o opune pe d-na Gabriela Vrânceanu Firea domnului Liviu Nicolae Dragnea. Şi anume că nu cred deloc în inocenţa şi bunele intenţii ale primarului general al Capitalei.

Mă îndoiesc profund de faptul că d-na Firea ar fi cu adevărat preocupată de binele partidului, cu atât mai puţin de acela al românilor, nu am nici cel mai mic dubiu că de sâmbătă, 1 septembrie încoace nu asistăm decât la o aprigă şi înverşunată reglare de conturi. Sunt ferm convins că o eventuală victorie a Gabrielei Firea nu va aduce cu sine nimic bun pentru PSD. Nici europenizarea partidului, nici debarasarea de esenţa lui profund comunistoidă. Unei clientele politice pervertite până în măduva oaselor d-na Firea îi va substitui, în caz de victorie, o alta. De exact aceeaşi non-valoare nu doar intelectuală, ci şi morală.

Sigur, pentru moment, d-na Gabriela Firea înregistrează victorie după victorie. În primul rând, la capitolul imagine. Experienţa ei de om de televiziune îşi spune cuvântul. Gabriela Firea are grijă să producă zilnic câte o dezvăluire. Are grijă ca cea de a doua zi să fie mai teribilă decât aceea din ziua precedentă. D-na Firea mimează într-un fel echidistanţa şi îşi îngăduie luxul de a mai spune din când în când câte ceva rău şi despre preşedintele Iohannis, făcând pe principiala. Neuitând să precizez îndată că nu doreşte în ruptul capului să candideze în anul 2019 la preşedinţie.

Însă lupta ei cu Instituţia Prezidenţială nu este la fel de înverşunată ca aceea în care s-a angajat şi pare că se afundă tot mai adânc dl. Liviu Nicolae Dragnea. Care fiind în mod evident depăşit de situaţie i-a chemat în ajutor pe cine? Pe total decredibilizaţii Viorica Vasilica Dăncilă, Tudorel Toader si Eugen Orlando Teodorovici. Pe Darius Vâlcov, Lia Olguţa Vasilescu şi pe Liviu Pop care fac declaraţii iresponsabile. 

Pe lângă sus-menţionatele victorii de imagine, Gabriela Vrânceanu Firea începe să aibă şi câţiva aliaţi în teritoriu. Până în clipa în care aştern eu pe ecranul computerului aceste gânduri două organizaţii judeţene - cea din Ilfov, şi cea din Brăila - au dat publicităţii comunicate prin care se disociază de felul autoritarist în care conduce partidul dl. Liviu Dragnea. S-au mai înregistrat revolte semnificative şi în rândul parlamentarilor PSD de Botoşani.

Nu este deloc exclus ca în viitoarele zile disidenţa din partid să se amplifice. Un prilej de nemulţumire va fi reprezentat mai mult ca sigur şi de ceea ce este de aşteptat să se întâmple cu ocazia viitorului Comitet Executiv Naţional al PSD, programat pentru sfârşitul lunii. Şedinţa în care urmează să fie prezentată evaluarea miniştrilor din guvernul condus de d-na Viorica Vasilica Dăncilă va fi indubitabil una cu istoric. Baronii din judeţe ai partidului vor da o luptă pe viaţă şi pe moarte spre a-şi salva de la mazilire favoriţii, dar şi de a-şi impune în locul excelenţelor care urmează a fi trimise acasă oamenii dispuşi să le facă jocurile. Dl. Liviu Dragnea va fi asaltat de cereri şi îi va fi mai greu ca niciodată să împace şi capra, şi varza.

D-na Gabriela Firea ştie multe dintre secretele d-lui Liviu Nicolae Dragnea. Până mai deunăzi cei doi se aveau ca fraţii. Au fost fără doar şi poate tovarăşi de ceea d-na Firea a numit ea însăşi, cu guriţa proprie, „şobolăneli”.  Chiar dacă acum primarul general încearcă să se prezinte drept  un fel de alter-ego al Albei ca Zăpada. Oricât de mult ar dori d-na Gabriela Firea să se înfăţişeze pe sine drept victimă a interceptărilor şi supravegherilor ilegale ordonate împotriva ei de dl. Liviu Dragnea, sunt gata să pariez că are cunoştinţă despre existenţa altor victime împotriva cărora a acceptat, fie şi numai tacit, să se ia măsuri asemănătoare.

În nici un caz, doamna Firea nu a aflat doar din ianuarie încoace, de când a intrat tot mai accentuat în dizgraţia d-lui Dragnea, cât de mare e putregaiul din PSD. Acestui putregai doamna Firea i-a fost până mai deunăzi complice. Iar de toate aceste vini nu o poate absolvi nimeni.

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite