Politică

articolul anterior articolul urmator

Radu F Alexandru: „Respingem ferm o abordare de felul «homosexualii sunt bolnavi»“

11
21 Apr 2013 14:50:23
Autor: Sebastian Zachmann
Radu F. Alexandru este tolerant cu homosexualii
Radu F. Alexandru este tolerant cu homosexualii

Vicepreşedintele PDL Radu F. Alexandru a declarat, astăzi, referitor la legea propusă de Remus Cernea ce vizează homosexualii, că în România dezbaterea trebuie făcută fără prejudecăţi. Radu F. Alerxandru crede că această minoritate trebuie să aibă libertate deplină în a-şi organiza viaţa.

„Este un subiect care a fost extrem de fierbinte în cursul săptămânii trecute. Aşa cum bine ştiţi, de zece ani în România a fost adoptată legea care prevede libertatea opţiunilor individuale şi a opţiunilor sexuale. De aici mai departe este un subiect deschis, este un subiect în care nu intrăm pe un punct de vedere final, este o dezbatere pe care trebuie să o ducem eliberaţi de orice fel de prejudecată, eliberaţi de orice fel de resentimente şi de văzut în perspectiva timpului dacă lucrurile...“, a afirmat vicepreşedintele PDL.

Radu F. Alexandru a criticat afirmaţiile senatorului PNl Puiu Haşotti, care i-a catalogat pe homosexuali drept bolnavi.

„Ne-am pronunţat împotriva unor formulări total inadmisibile, de felul celor făcute de domnul senator Puiu Haşotti apropo de o propunere ... respectiv «homosexualii sunt bolnavi». Ne-am pronunţat ferm respingând o asemenea abordare. Dar este o discuţie pe care trebuie să o purtăm, gândindu-ne pe de o parte la atitudinea cetăţenilor României în urmă cu ceva vreme faţă de această minoritate“, a mai spus liderul PDL.

„Trebuie să ne gândim la experienţa internaţională, europeană şi nu numai şi să vedem dacă trebuie să lăsăm încă zece ani pentru a intra într-o normalizare deplină şi într-o libertate deplină, ca cetăţenii unui stat - sau în speţă pentru că vorbim despre România - să aibă deplina libertate de a-şi organiza viaţa aşa cum consideră fără să aducă niciun fel de lezare a spaţiului public şi a celor în mijlocul cărora trăiesc“, a continuat acesta.

Deputatul USL Remus Cernea a anunţat, în 12 aprilie, că vrea să iniţieze un proiect de lege pentru reglementarea parteneriatului civil între heterosexuali şi între persoanele de acelaşi sex, susţinând că acest model este aplicat în mai multe ţări europene.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

calu
21.04.2013, 15:09:44

De ce nu se cere in senatul Romaniei,printr-un proiect de legi dintr-astea..stupide...,ca toti parlamentarii loviti de acest ...sindrom al homosexualitatii sa-si declare public ..orientarea acestui capitol atat de ..controversat.Cred ca la nivel mondial sunt multi politicieni care au aceasta..apucatura ..sexuala si din acest motiv nimeni nu poate protesta la declaratiile contra, facute de unii.Daca homosexualitatea lovea numai in clasa de jos,adica in ..prostime, cu siguranta ca toti puteau declara ce ar fi dorit..,fiecare fara a se tine cont de o...asa zisa discriminare.

Iris IRIS
21.04.2013, 16:04:47

In Romania bolsevica se va decretul ca toti cei din opozitie sa poarte la reverul drept litera H mare de tipar, adica sa nu fie scris opozant politic pentruca ar fi impotriva democratiei - hi hi hi stie ce-i democratie romanul cu bata ...!- dar cel din opzitie este stigmatizat cu litera H - adica este homosexual. Asta a facut Hitler asta va face si Cris Antonescu cu Victor Ponta.

-2 (2 voturi)
man dana
21.04.2013, 17:12:55

Vad ca presedintele PDL vorbeste la plural. Sa inteleg ca vorbeste in numele partidului democrat liberal? Daca PDL este de acord cu propunerea domnului Cernea sa o spuna clar, fara ocolisuri.

+1 (1 vot)
man dana
21.04.2013, 17:19:27

Daca sunt pentru, le respect optiunea. Eu pot sa gandesc diferit, deci nu-mi ramane decat sa-i sanctionez prin vot, din moment ce ei nu ma reprezinta si nu ma regasesc in programa promovata de ei. Altii pot sa-i sprijine, n-am nimic impotriva. Daca se legalizeaza parteneriatul civil, am sa-l accept, ca e o lege, dar politicienii care-l promoveaza nu ma reprezinta pe mine si am dreptul de a vota cum imi dicteaza constiinta. Sa-i lasam pe politicieni sa discute cat vor intre ei, noi ne exprimam prin vot.

+1 (1 vot)
unU
21.04.2013, 17:25:15

Domnu' Feldman danseaza ca de obicei, dupa interesele personale, de moment. Respectivul nu cauta decat niste noi fani, spre a-i inlocui pe cei multi, ce tocmai au parasit PDL. Ma intreb, daca n-ar mai fi in slujba cuiva, ce ar face cu atata plictiseala launtrica ?

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (11)

Modifică Setările