Radu Popa, fostul consilier al lui Ponta, noul lider al deputaţilor lui Fenechiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputat Radu Popa FOTO Adevărul
Deputat Radu Popa FOTO Adevărul

Deputatul Radu Popa, fostul consilier al premierului Victor Ponta, a devenit noul lider al PND din Camera Deputaţilor, grup desprins din PPDD, după ce deputatul Ştefan Burlacu a părăsit formaţiunea şi a intrat în rândurile formaţiunii girate de Traian Băsescu, redenumită Mişcarea Populară. Popa arată că este primul deputat independent din istoria Palamentului care devine liderul grupului unui partid.

„Astăzi, plenul Camerei Deputaţilor a luat act de alegerea mea în funcţia de lider al grupului parlamentar al PND. Sunt primul deputat independent din istoria Parlamentului care devine liderul unui grup parlamentar. Mulţumesc pentru susţinerea pe care mi-au acordat-o colegii mei, în exclusivitate foşti deputaţi PPDD alături de care sper să reuşim să redevenim o voce în Parlament“, a spus Radu Popa.

Liderul PND arată că primul său obiectiv este adoptarea votului prin corepondenţă, în pofida împotrivirii UDMR. „Prima acţiune o vom demara săptămâna viitoare, atunci când sper să reuşim intrarea legii votului prin corespondenţă, în dezbaterea comisiilor şi a plenului Camerei, cu toată opoziţia agresivă a UDMR. În cazul în care legea nu este adoptată până la 1 decembrie, prevederile acesteia se vor aplica din 2020 conform unei hotărâri a CCR prin care e nevoie de cel puţin un an calendaristic pentru ca un proiect de lege să îşi producă efecte. În cazul aplicării prevederilor legii, UDMR are şanse mici să mai intre în Parlament“, a mai spus Popa.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite