Politică

articolul anterior articolul urmator

Raeţchi, după declaraţiile scandaloase ale primarului din Târgu Mureş: Ar trebui suspendat dreptul de a candida pentru politicienii rasişti şi nazişti

12
14 Jan 2020 11:49:03
Autor: Radu Eremia
Ovidiu Raeţchi. FOTO Eduard Enea
Ovidiu Raeţchi. FOTO Eduard Enea

Deputatul Ovidiu Raeţchi a criticat dur declaraţiile controversate ale primarului municipiul Târgu Mureş, Dorin Florea, liberalul fiind de părere că ar trebui ca politicienii „rasişti şi nazişti” să nu mai aibă dreptul de a candida.

„Declaraţiile primarului din Târgu Mureş ne arată de ce trebuie să avem un mecanism eficient de suspendare a dreptului de a candida, cel puţin pentru un ciclu electoral, pentru politicienii rasişti şi nazişti. Primarul din Târgu Mureş este un astfel de politician, care consideră că este chemat să decidă care sunt persoanele care au "dreptul legal" să devină parinţi. Nazism în cel mai pur sens al termenului”, a scris pe Facebook deputatul Ovidiu Raeţchi. 
 
Reprezentantul PNL susţine că o problemă e faptul că nu se poate face nimic pe cale juridică pentru taxarea unor asemenea declaraţii.
 
„Grav este că primarul îşi asumă cu seninătate această calitate, ştiind că nu se poate face aproape nimic împotriva unui hitlerist pe actuala practică juridică din România. Uitaţi-vă la mâna dreaptă a Gabrielei Firea, viceprimarul Aurelian Bădulescu, un antisemit entuziast, asumat ca atare de Firea. Primarul de la Târgu Mureş nu doar că îşi asumă, încântat de sine, calitatea de nazist ("mă doare în fund de cei care mă fac nazist"), dar, în mod evident, utilizează acest discurs în contextul campaniei electorale iminente. Un populist asumat şi cinic”, a completat liberalul.
 
În final, Raeţchi solicită un mecanism de interzicere a dreptului de a candida pentru persoane care fac asemenea declaraţii: „Pentru astfel de oameni ar trebui să existe un mecanism funcţional de interzicere a dreptului de a candida până îşi adaptează discursul la valorile Uniunii Europene, nu la cele ale Germaniei naziste. Cred puternic în libertate, dar nu în libertatea de a fi un lider hitlerist”.

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, propune realizarea unei anchete sociale pentru cuplurile care vor să aibă copii, care să ţină cont de dovada unui loc de muncă, a unei locuinţe stabile, o „situaţie financiară acceptabilă", „un nivel de educaţie minim stabilit prin lege" şi o vârstă minimă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

mafia mafia
14.01.2020, 12:06:12

AR TREBUI PREMIAT PRIMARUL ! BRAVO !

+5 (5 voturi)
Mironov George
14.01.2020, 12:15:12

Cum are unul o ideie, in loc sa fie dezbatuta, i se aduc acuze (de rasism in particular). Omul spune ca este o problema care trebuie rezolvata urgent, politrucul bate apa in piua, sustinand ca e mai bine ca lucrurile sa ramana asa cum sunt acum. Propunerea contribuabililor este aceea ca sa primeasca alocatie pentru copii si ajutoare sociale numai cei care muncesc, aia care-i fac doar ca sa incaseze bani de la comunitate, sa si-i creasca din resurse proprii. Vorba lui Creanga "FIECARE PENTRU SINE FACATOR DE PAINE".

+5 (5 voturi)
Tomescu Tom
14.01.2020, 12:15:36

Daca tot e asa vocal d-ul Raetchi , in acest caz ...sa ia atitudine si in Parlament impotriva politicienilor corupti , dovediti vinovati si condamnati ... Ba chiar sa strige mai tare ..sa-l auda toata lumea ... :))) Toata Romania l-ar aplauda ! . Am eu o banuiala ...ca se va feri ca de tamaie ..sa faca " prostia " asta ..

+4 (4 voturi)
Michael Michael
14.01.2020, 12:44:57

Raetchi este doar un ipocrit la fel ca si ceilati politicieni. Vorbeste doar de drepturile tiganilor. De obligatii se pare ca a uitat.

+3 (3 voturi)
Crina Mate
14.01.2020, 12:52:30

Ar trebui sa renuntam la ipocrizie si sa recunoastem ca are dreptate primarul. Si sa ne gandim la viitor, nu prea indepartat probabil ... Tiganii vor ajunge majoritari in Romania daca nu se iau masuri.Si cea propusa de primar mi se pare buna!

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (12)

Modifică Setările