Politică

articolul anterior articolul urmator

Raeţchi: Partidul lui Tăriceanu să se delimiteze de Verhofstadt sau să părăsească grupul ALDE din Parlamentul European

5
24 Feb 2017 17:27:32
Autor: Radu Eremia
Deputatul PNL, Ovidiu Raeţchi. FOTO Florin Şuler
Deputatul PNL, Ovidiu Raeţchi. FOTO Florin Şuler

Deputatul PNL, Ovidiu Raeţchi solicită partidului condus de Călin Popescu-Tăriceanu să se delimiteze sau să părăsească grupul ALDE din Parlamentul European, după ce liderul acestui grup, Guy Verhofstadt, a propus o rezoluţie prin care doar voturile europarlamentarilor din zona euro să fie luate în considerare, iar cele ale deputaţilor europeni din statele non-euro să fie consultative.

„Este regretabil că ALDE acceptă să facă parte dintr-un grup parlamentar european care pune în pericol în mod direct interesele cetăţenilor români. Europarlamentarul Guy Verhofstadt, liderul grupului ALDE, a propus ca în chestiuni specifice zonei euro deputaţii să aibă un vot diferenţiat. Mai exact, doar voturile europarlamentarilor din zona euro să fie luate în considerare, iar cele ale deputaţilor europeni din statele non-euro să fie exclusiv consultative. Acest gen de abordare discriminatorie a condus la eşecuri de etapă ale proiectului european precum Brexit şi perpetuarea acesteia riscă să pună în pericol întreaga Uniune", susţine Raeţchi, potrivit unui comunicat de presă remis Adevărul. 
 
Liberalul subliniază că interesele României sunt direct lezate de această prevedere, în calitatea sa de membru cu drepturi depline a Uniunii Europene şi care îşi propune să adere la zona euro.
 
„În acest context, consider că este esenţial ca europarlamentarii români, membri ai grupului european ALDE, să se dezică de acest gen de abordare. Singura soluţie viabilă este aceea ca partidul condus de Tăriceanu să părăsească grupul european ALDE. În caz contrar, este evident că europarlamentarii ALDE acţionează împotriva intereselor cetăţenilor români", arată el.
 
Ovidiu Raeţchi aminteşte că liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a făcut recent declaraţii care au criticat proiectul european. „Îngrijorător este şi faptul că, recent, chiar preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, şi-a exprimat dezamăgirea faţă de proiectul european şi a lăudat Brexit, spunând că a fost 'o decizie de curaj a britanicilor'. Un eventual refuz de detaşare faţă de rezoluţia din Parlamentul European al lui Guy Verhofstadt nu ar face altceva decât să alimenteze suspiciunile că ALDE este un partid care se poziţionează împotriva valorilor care au condus la apariţia Un

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

db
24.02.2017, 19:39:08

Ar trebui să fie o onoare pentru tariceanu faptul că cineva așteaptă (încă) de la el o poziție verticală. Personal mă îndoiesc că așa ceva s-ar mai putea întâmpla. Pe acest individ îl mai așteaptă doar lada de gunoi a istoriei.

+2 (2 voturi)
kamy node
24.02.2017, 19:59:50

locul unui gunoi este lada de gunoi

+1 (1 vot)
Victoria Ponta
24.02.2017, 22:49:36

Tariceanu are un partid de buzunar,sau o gashca de profitori,era important de definit.Daca acel politician belgian a cerut asa ceva,nimic nu este intamplator. Dupa toata rascoala din Romania, strainii se simt si ei jenati sa lucreze cu parlamentari din Romania,o tara ciudata,condusa cu penali condamnatisau in curs de condamnare,unde politicienii de la Putere isi face legi singuri ca sa se scoata din pushcarie. Sincer,penalii PSD-ALDE chiar cred ca au drepturi egale in decizii la nivelul UE cu partide similare din Germania,Franta,Belgia sau Italia? Draga, Belgia e o tara normala,unde Justitia nu se face la vreo casa de nebuni numita Antena3 ciin Tribunale si unde membrii de Guvern sau de la parlament au cazierul curat.Democratia olteneasca a fanariotului Tariceanu o sa duca Romania direct spre un pui de dictatura.

Stefanescu Marian
24.02.2017, 20:07:28

De fapt problema este şi mai groasă.Verhofstadt a propus ca o parte din ţările din zona euro să se constituie într-o Uniune federativă suprastatală,iar celelalte state să fie doar membri asociaţi potenţiali.Oricum,"noua Europă" care se cloceşte la Bruxelles nu va înclude ţările sărace dion Est,foste comuniste.

Carmen Florea
24.02.2017, 20:22:11

Vai 'di mini': partidul lui Tariceanu ... Asta-i partid' la voi, hahalerelor? E un maţ imputit agatat mereu de cineva, altfel nu ia nici 0, 000000005%. Un fel de atatea maţe imputite pe piata ca cel al turnatorului puscarias Felix, al 'gheneralului' Oprea-izmana, un fel de 'bagă beţe' sa ia un loc caldut si banos in parlament, ca unde poti sa ai pensie speciala fara sa faci nimic, adica numai sa furi?

Modifică Setările