Raeţchi: Plevuşca penală şi veche scoasă din jocul politic încearcă în mod neconvingător să pună în dificultate PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele PNL Ovidiu Raeţchi a avut o reacţie, joi, pe Facebook, referitoare scandalul care a avut loc în urmă cu o zi, la alegerile interne pentru şefia PNL Sector 2. Liberalul a punctat că „plevuşca penală şi veche scoasă din jocul politic şi de pe liste încearcă în mod neconvingător să pună în dificultate partidul” şi că sunt pregătite cel puţin două valuri de atacuri, îndreptate în special către fuziunea PNL-PDL.

Ovidiu Raeţchi se referă în postarea de pe pagina sa de Facebook  la „atacurile venite din interiorul partidului şi îndreptate înspre PNL“. „Atât am de spus: aceasta este maniera în care plevuşca penală şi veche scoasă din jocul politic şi de pe liste încearcă în mod neconvingător să pună în dificultate partidul. Ne-am asumat un proces de reformă dureros, fără nicio legătură cu un presupus conflict între vechiul PDL şi vechiul PNL, care oricum nu mai există la ora actuală, şi cu care vom merge cu siguranţă mai departe”, scrie vicepreşedintele PNL Bucureşti. 

Ovidiu Raeţchi arată că, în câteva săptămâni, partidele îşi vor prezenta listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare, iar, în acest context, observă că ”aplicarea criteriilor de integritate şi deschiderea faţă de imperativul schimbării generaţiilor politice elimină în această perioadă o serie de nume din primul eşalon de relevanţă al PNL“

„Sunt personaje care ştiau deja că nu mai pot face performanţă într-un partid reformat şi care şi-au pregătit trecerea către organisme mai potrivite lor, precum ALDE, PRU sau chiar PSD. Acestea nu vor face însă pasul la Stânga înainte de a încerca, din slugărnicie faţă de indivizi precum Tăriceanu sau Ponta, să lovească în PNL“, afirmă deputatul PNL.

Raeţchi afirmă că  „sunt pregătite cel puţin două valuri de atacuri, îndreptate în special către fuziunea PNL-PDL“. „Merită spus că din luna august această fuziune este încheiată, inclusiv la nivelul Bucureştiului şi că toţi membrii PNL de valoare se regăsesc în planurile partidului. Tentative de atac pe marginea fuziunii PNL-PDL au existat şi înainte de alegerile prezidenţiale, iar efectul îl ştim cu toţii: Victor Ponta e istorie. Şi atunci ni se spunea, zi de zi, că PNL şi Klaus Iohannis vor pierde alegerile prezidenţiale, că nu suntem în stare de nimic şi tot felul de binevoitori părăseau partidul pentru a se arunca în braţele PSD. Aceste încercări de destabilizare a PNL nu vor avea efectul scontat şi în octombrie vom demonstra, cu nume şi prenume, că avem cea mai competentă şi integră listă pentru alegerile parlamentare”, mai scire pe Facebook, Raeţchi. 

Alegerile pentru şefia PNL Sector 2 s-a transformat, miercuri seară, într-un scandal, unul dintre cei doi candidaţi, Romeo Pop, acuzându-o pe Anca Boagiu că a închis sediul partidului şi mută baza de date într-un hangar, iar Boagiu vorbind despre ”agenda personală” a unora din partid. Prim-vicepreşedintele Adriana Săftoiu a afirmat că ceea ce se întâmplă e un ”spectacol dizgraţios”, care arată că fuziunea celor două partide nu a avut loc.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite