Raeţchi (PNL), despre dosarul 10 august, îngropat de DIICOT: Precedent periculos. Lucrurile nu vor rămâne aşa în privinţa represiunii coordonate de PSD!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Raeţchi, deputat PNL      Foto: Eduard Enea
Ovidiu Raeţchi, deputat PNL      Foto: Eduard Enea

”Fără sancţiuni şi îmbunătăţiri legislative, 10 august va fi un precedent periculos pentru funcţionarea în limite constituţionale a instituţiilor de forţă şi, implicit, pentru democraţia din România”, susţine liberalul Ovidiu Raeţchi, după ce DIICOT a îngropat dosarul privind represiunea violentă din 10 august 2018, din timpul guvernării PSD.

”Ca orice hotărâre a procurorilor sau a judecătorilor, decizia DIICOT în dosarul 10 august trebuie luată ca atare şi respectată, aceasta putând fi verificată doar în cadrul unui control ierarhic deja anunţat. Sute de protestatari nevinovaţi din societatea civilă - dar şi membri ai PNL sau ai Opoziţiei anti-Dragnea - au fost răniţi şi gazaţi atunci, deci nemulţumirea socială este împărtăşită sincer de fiecare liberal.

Există, însă, o prerogativă disciplinară ce poate fi folosită de ministerul de Interne. În contextul de azi, devine esenţial să aflăm rezultatele anchetei interne pentru identificarea şi sancţionarea - măcar pe linie disciplinară! - a celor care se fac responsabili de abuzurile comise împotriva protestatarilor paşnici. În plus, pe o serie de capitole relevante cercetarea penală continuă - şi am încredere că procurorii vor face dreptate.

Fără sancţiuni şi îmbunătăţiri legislative, 10 august va fi un precedent periculos pentru funcţionarea în limite constituţionale a instituţiilor de forţă şi, implicit, pentru democraţia din România.

Lucrurile nu vor rămâne aşa în privinţa represiunii coordonate de PSD! Lucrurile se vor schimba şi în privinţa modului în care Jandarmeria gestionează adunările publice, pentru că proiectul de lege menit să lărgească dreptul de protest este finalizat, semnat şi intră deja pe circuitul legislativ.

Lucrurile nu vor rămâne aşa!”, scrie Ovidiu Raeţchi pe Facebook. 

Procurorul general Gabriela Scutea a declarat miercuri, după ce DIICOT a clasat dosarul '`10 august'', că înţelege `emoţia publică'' suscitată de această cauză şi a anunţat că toate actele de la dosar vor fi `cântărite" în cadrul controlului ierarhic.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite