Rafila, avizat pozitiv pentru funcţia de ministru: „Probabil vreo opt milioane s-au infectat în România cu SARS-CoV-2”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Rafila, propunerea pentru Ministerul Sănătăţii  FOTO Iulian Birzoi
Alexandru Rafila, propunerea pentru Ministerul Sănătăţii  FOTO Iulian Birzoi

Alexandru Rafila, ministrul propus pentru Sănătate, a declarat că deşi cifrele oficiale arată că circa două milioane de persoane s-au imunizat în ceea ce priveşte COVID-19, social-democratul estimează că în jur de opt milioane s-ar fi infectat. De asemenea, a punctat faptul că nu trebuie văzut Certificatul verde ca pe un instrument opresiv, ci ca pe unul care salvează vieţi şi care trebuie introdus „în momentul oportun”.

„Sunt susţinător al vaccinării. Trebuie să o încurajăm. Poate avea succesv sau acţiunile pot avea succes dacă încercăm să fim favorabile acestei metode care şi-a dovedit eficienţa de peste 100 de ani. Populaţia lumii a crescut de 5 ori de la 1900 până în 2020, un element favorabil fiind vaccinurile (...) Este un instrument care salvează vieţi, dar trebuie introdus în momentul oportun. E un instrument de protejare a sănătăţii individuale, dar şi publice. Nu e un instrument opresiv”, a declarat Alexandru Rafila, la audierile din comisii. De altfel, acesta primit 26 de voturi „pentru” şi zece „împotrivă”, fiind avizat favorabil.

Medicul social-democrat a subliniat că deşi datele oficiale arată că circa două milioane de oameni s-au imunizat în România de la începutul pandemiei, el consideră că numărul ar fi de patru ori mai mare. „Probabil sunt vreo 8 milioane care s-au infectat în România”, a completat Rafila. 

Referitor la recunoaşterea testelor pentru prezenţa anticorpilor, pentru a fi luate în considerare la Certificatul verde, Alexandru Rafila a punctat că la nivel european se lucrează pentru standardizarea unui test. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite