Politică

articolul anterior articolul urmator

Rafila: Prefer să conving oamenii decât să îi constrâng şi cred că ăsta va fi până la urmă şi poziţia Guvernului României în ceea ce priveşte politica de vaccinare

20
1 Dec 2021 21:41:46
Autor: News.ro
Alexandru Rafila: Noi ar trebui să convingem oamenii de utilitatea vaccinării oferindu-le absolut toate informaţiile pe care ei le solicită  FOTO Inquam Photos / George Calin
Alexandru Rafila: Noi ar trebui să convingem oamenii de utilitatea vaccinării oferindu-le absolut toate informaţiile pe care ei le solicită  FOTO Inquam Photos / George Calin

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, consideră că nu este cazul ca vaccinarea să fie impusă românilor, având în vedere că există, la nivelul societăţii, o "sensibilitate crescută" în ceea ce priveşte vaccinarea. "Prefer să conving oamenii decât să îi constrâng şi cred că ăsta va fi până la urmă şi poziţia Guvernului României în ceea ce priveşte politica de vaccinare", a afirmat Alexandru Rafila.

"Este adevărat, singurul lucru pe care putem să-l facem în momentul de faţă este să obţinem o imunizare cât mai mare a populaţiei prin vaccinare, decât să obţinem imunizarea prin boală. (...) În ceea ce priveşte propunerea de discuţie pe care a făcut-o şefa Comisiei Europene, eu aici sunt puţin mai... ar trebui să fim puţin mai rezervaţi, pentru că vaccinarea trebuie să fie un act voluntar - tot timpul, toată lumea a spus acest lucru - şi atunci e greu să vii într-o astfel de situaţie şi să spui că, de fapt, nu e voluntară şi devine obligatorie. Mai mult, noi ar trebui să convingem oamenii de utilitatea vaccinării oferindu-le absolut toate informaţiile pe care ei le solicită sau de care au nevoie ca să ia o decizie în cunoştinţă de cauză. Şi nu am văzut, cu toate că există discuţii în fiecare stat membru al Uniunii Europene, nu am văzut până acum o decizie clară într-un stat privitoare la vaccinarea obligatorie", a afirmat Alexandru Rafila, miercuri seară, într-o intervenţie telefonică la România Tv.

El a arătat că în  România există "o sensibilitate crescută" faţă de acest subiect. 

"Aţi văzut că şi Grecia a propus acest lucru, dar încă nu s-a votat şi aşa mai departe. În România, cu atât mai mult, ştiţi că este o sensibilitate crescută apropo de acest subiect şi preferăm, eu personal prefer să conving oamenii decât să îi constrâng şi cred că ăsta va fi până la urmă şi poziţia Guvernului României în ceea ce priveşte politica de vaccinare”, a declarat Rafila. 

Uniunea Europeană (UE) este necesar să pună subiectul vaccinării obligatorii pe masă, în contextul în care varanta omicron a SARS-CoV-2 se răspândeşte în lume şi în timp ce cercetătorii încearcă să determine efcienţa vaccinurilor actuale împotriva acesteia, îndeamnă preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen, care subliniază că o asemenea decizie revine statelor membre UE, relatează AFP.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

20 Comentarii

Utilizator Adevărul
1.12.2021, 22:10:27

Comentariu considerat abuziv.

Nastase T Ovidiu
1.12.2021, 22:40:52

Romania neintepata are rata cea mai mica de infectare. Campionii la injectare sunt si campionii injectarilor. La noi au murit de comorbiditati nu de cov 19.

-30 (30 voturi)
andrei ispas
1.12.2021, 22:17:21

Traducerea ar fi ca securistul trage de timp

+9 (9 voturi)
un motan intransigent
1.12.2021, 22:41:21

Propun s-o luam mai domestic, Dl. doctor Rafila e totusi doctor, un specialist respectabil. Merita respect! Pozitia ...sa zicem mai moale a domniei sale mi se pare exagerata. Suntem cam ca-n razboi si, in atari conditii, cand e sa "dea tatarii" nu e timp de convingere cu frumosul. Dai ordin, arati biciul si salvezi oamenii de la abator. Mai faci si o economie la spitalizari, vaccinatii pot face boala mai tolerabil. O stiu pe pielea mea. Doctorul nu poate fi prea bonom ca risca sa nu-ti scoata apendicu din mila. Pai nu?

-4 (22 voturi)
plavanu'
1.12.2021, 23:05:54

CE IL FAce in opinia dvs. specialist respectabil, calitatea de membru al ciumei rosii? Omul nu a dovedit nimic pe cont propriu e o sluga a ciumei rosii, toata viata lui a fost PUS in functie de PARTID. Nu a fost ales nu s-a remarcat cu nimic pe cont propriu a fost pur si simplu NUMIT IN FUNCTII INALTE.

+10 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (20)

Modifică Setările