Raluca Turcan îi cere lui Dragnea să îl schimbe pe Iulian Iancu de la şefia Comisiei de industrii: Au fost blocate investiţii strategice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raluca Turcan. FOTO Eduard Enea
Raluca Turcan. FOTO Eduard Enea

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, i-a cerut, joi, liderului PSD, Liviu Dragnea, să se delimiteze de preşedintele Comisiei de industrii din Camera Deputaţilor, Iulian Iancu şi să îl schimbe din funcţie, după ce membrii comisiei au adoptat o serie de amendamente prin care „au blocat” investiţii strategice pentru România.

„În Comisia de industrii de la Camera Deputaţilor, împotriva tuturor promisiunilor PSD de deschidere spre investiţii şi în ciuda unui punct de vedere ferm al Comisiei Europene, preşedintele Comisiei a forţat introducerea în mod netransparent a unor amendamente care vizează investiţii de miliarde de euro. Este un exemplu de rea-credinţă a domnului preşedinte de comisie, Iulian Iancu, şi a PSD să forţeze introducerea unor amendamente într-un mod netransparent, pe furiş, fără dezbatere, în stilul cu care ne-a obşinuit PSD, în ciuda intereselor celor care doresc să investească în România şi au scos bursa de mărfuri în tranzacţionarea gazelor”, a afirmat Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă.

Ea a mai spus că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, poate să se delimiteze de Iulian Iancu şi să îl schimbe de la şefia Comisiei de industrii, în caz contrar trebuie să îşi asume faptul că blochează în Parlament investiţii strategice pentru România.

„Domnul Liviu Dragnea are două opţiuni: una, să se delimiteze de domnul Iulian Iancu, aşa cum a făcut de Şerban Nicolae şi să îl schimbe din fruntea comisiei sau să-şi asume direct că blochează în Parlamentul României investiţii strategice pentru România”, a completat liderul deputaţilor PNL.

Raluca Turcan a susţinut că membrii Comisiei de industrii au scos, printre altele, Bursa de mărfuri din tranzacţionarea gazelor.

„Ce au făcut cei din majoritatea parlamentară în Comisia pentru industrii: au scos Bursa de mărfuri din tranzacţionarea gazelor, au eliminat posibilitatea încheierii unor contracte future pentru investitorii strategici, au creat un monopol pentru platforma de tranzacţionare a gazelor şi energiei electrice”, a explicat preşedintele interimar al PNL.

Turcan a precizat că majoritatea parlamentară a blocat posibilitatea unor investiţii pe termen lung în România.

„Asta înseamnă că, într-un mod netransparent şi fără dezbatere publică, au blocat posibilitatea unor investiţii pe termen lung în România şi au dat câştig de cauză unor operatori care, într-un mod netransparent, îşi exercită influenţa în Comisia pentru industrii din Camera Deputaţilor. Domnul Iancu este responsabil în mod direct de a pune mai presus interesele personale pe care le are în detrimentul industriei şi sectorului de energie”, a conchis Raluca Turcan. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite