Raluca Turcan, o explicaţie pentru dezastrul din Educaţie: Am avut 10 miniştri în 5 ani şi 64 de ordonanţe generate de urgenţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România este într-un declin tot mai accentuat la capitolul educaţie, conform rezultatelor testelor PISA 2018. Prin urmare, vicepremierul Raluca Turcan le cere partidelor să susţină proiectul „România Educată“, demarat de preşedintele Klaus Iohannis. „Am avut 10 miniştri ai educaţiei în 5 ani, 64 de ordonanţe generate de urgenţe, fără a evalua efectele şi fără a gândi ce se întâmpla în timp“, arată Turcan.

„Rezultatele PISA arată cel mai clar nevoia de a pune în practică proiectul ROMÂNIA EDUCATĂ. Solicit tuturor partidelor care declară că educaţia este pe primul loc, în special USR, dar şi parlamentarilor altor formaţiuni politice, să susţină Proiectul Preşedintelui Klaus Iohannis – ROMÂNIA EDUCATĂ!

Dacă nu vom implementa cât mai repede Proiectul ROMÂNIA EDUCATĂ, rezultatele se pot chiar înrăutăţi la următoarea evaluare! Avem obligaţia să asigurăm fiecărui copil şansa la o educaţie de calitate în România!

Am ajuns în această situaţie fix pentru ca s-au făcut schimbări după ureche, heirupiste, generate doar în contextul unor rezultate dramatice la evaluări. Avem obligaţia să nu acţionăm ca PSD care se raportează la educaţie doar electoral. Am avut 10 miniştri ai educaţiei în 5 ani, 64 de ordonanţe generate de urgenţe, fără a evalua efectele şi fără a gândi ce se întâmpla în timp“, a scris Raluca Turcan pe Facebook

Rezultatele testelor PISA confirmă că sistemul de învăţământ este la pământ. Cu 16 miniştri perindaţi în fruntea ministerului Educaţiei în ultimii 10 ani, dar şi cu figura neînduplecată în urmărirea de funcţii şi poziţii-cheie a Ecaterinei Andronescu planând asupra unui sistem politizat şi cronic subfinanţat, problemele care fac ca 44% din elevi să fie analfabeţi funcţional nu au fost adresate cu adevărat niciodată.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite