Politică

articolul anterior articolul urmator

Rareş Bogdan, apel la Emmanuel Macron pentru aderarea României la Schengen: „Interveniţi încă o dată în istoria noastră! Îndatoraţi-ne încă o dată!”

9
19 Jan 2022 17:03:38
Autor: Andreea Ghiorghe
FOTO: Facebook/ Rareş Bogdan
FOTO: Facebook/ Rareş Bogdan

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan i-a cerut preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, într-un discurs susţinut în plenul Parlamentului European (PE), să intervină în procesul de aderare a României la spaţiul Schengen.

„Încep prin a spune răspicat că România datorează enorm Franţei, încă din veacul 19. De la istoricii Edgar Quinet şi Julles Michelet, prieteni şi susţinători ai României, până la Napoleon al III-lea, fără de care nu am fi avut o dinastie. Fără Franţa, modernitatea şi modernizarea României ar fi durat mai mult. Vă suntem recunoscători”, a transmis liberalul, miercuri, în Parlamentul European. 

Rareş Bogdan a precizat că, în ultimele două decenii, „Franţa a fost avocatul permanent al aderării României la UE”. Cât despre aderarea ţării noastre la Schengen, europarlamentarul PNL a subliniat că România îndeplineşte toate condiţiile tehnice de aderare. 

„Domnule preşedinte, interveniţi încă o dată în istoria noastră! Îndatoraţi-ne încă o dată! Continuaţi tradiţia prieteniei ţărilor noastre şi deveniţi avocatul românilor pentru aderarea la Spaţiul Schengen! România îndeplineşte din 2011 toate condiţiile tehnice de aderare, dar este blocată pe criterii politice de neînţeles, este ţinută, practic, la uşa Schengen”, i-a transmis europarlamentarul lui Emmanuel Macron.

Totodată, liberalul a mai adăugat că  „această situaţie nedreaptă faţă de români accentuează virulenţa manifestărilor extremiste”. „Până anul trecut, România era excepţia pozitivă, fără formaţiuni parlamentare ostile UE. Astăzi, lucrurile se schimbă, din păcate. Situaţii vădit nedrepte, precum aceasta, alimentează din plin retorica antioccidentală.

România devine un poligon de încercare pentru populism extremist antieuropean, pentru antisemitism.Noi, românii, vă cerem sprijinul şi contăm pe el! Fiţi fratele nostru mai mare, aşa cum a fost în istorie, ţara dvs pentru noi, într-o Europă a valorilor şi a solidarităţii! Schengen este prioritatea zero pentru România Europeană. Nu abandonaţi România în afara zonei Schengen”, a conchis Rareş Bogdan. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Omul UnOm
19.01.2022, 17:15:31

Ce discurs penibil ! Sa ne "indatoreze" din nou. Chiar nu isi da seama ca tot ce va obtine asa ca fi o reactie de respingere ? Aderarea noastra si a bulgarilor la spatiul Schengen va mai astepta....multi ani de acum incolo. Si ca a venit vorba de bulgari, ei, daca nu adera la Schengen, vad ca sunt pe cale sa adere la euro in schimb. Noi suntem singurii care nu aderam la nimic.

+2 (2 voturi)
octavian calin
19.01.2022, 17:16:21

Pana nu se schimba procedura de vot in parlamentul UE acesti dezaxati de olandezi vor fi mereu o frana impotriva noastra in aderarareala spatiul Shengen

-37 (37 voturi)
Madafaka 2.0
19.01.2022, 17:16:38

SI pe buna dreptate.

+2 (2 voturi)
Omul UnOm
19.01.2022, 17:17:42

Nu este doar Olanda care se opune. Olandezii doar i-au scutit pe altii sa se opuna pe "fata".Chiar daca Olanda ar fi de acord sunt destule alte state care nu sunt incantate sa ne vada in Schengen.

+1 (1 vot)
Dr. No
19.01.2022, 17:31:34

Daca proliferează vreun populism sau mai rău, extremismul așa cum spune Rareș, sa întâmplă din cauza unor demagogi că el, a intereselor de partid suverane, a traficului de influență și iată, de ce nu, a oamenilor din fruntea statului cu doctorate măsluite care nu au bunul simț sa se dea la o parte. Radicalismul politic nu e un fenomen venit din cer ci apare prin voința cetățenilor dezamăgiți. Pe urma ce ne facem când iată în Marea Franța de care ne agățăm că niște milogi, are doi candidați considerați extremiști de dreapta la președinție ? La ei ca și la noi clasa politică a eșuat iar Macronul e parte a aceleiași probleme ca și Rareș.

-17 (17 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările