Rareş Bogdan, apel la Emmanuel Macron pentru aderarea României la Schengen: „Interveniţi încă o dată în istoria noastră! Îndatoraţi-ne încă o dată!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook/ Rareş Bogdan
FOTO: Facebook/ Rareş Bogdan

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan i-a cerut preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, într-un discurs susţinut în plenul Parlamentului European (PE), să intervină în procesul de aderare a României la spaţiul Schengen.

„Încep prin a spune răspicat că România datorează enorm Franţei, încă din veacul 19. De la istoricii Edgar Quinet şi Julles Michelet, prieteni şi susţinători ai României, până la Napoleon al III-lea, fără de care nu am fi avut o dinastie. Fără Franţa, modernitatea şi modernizarea României ar fi durat mai mult. Vă suntem recunoscători”, a transmis liberalul, miercuri, în Parlamentul European. 

Rareş Bogdan a precizat că, în ultimele două decenii, „Franţa a fost avocatul permanent al aderării României la UE”. Cât despre aderarea ţării noastre la Schengen, europarlamentarul PNL a subliniat că România îndeplineşte toate condiţiile tehnice de aderare. 

„Domnule preşedinte, interveniţi încă o dată în istoria noastră! Îndatoraţi-ne încă o dată! Continuaţi tradiţia prieteniei ţărilor noastre şi deveniţi avocatul românilor pentru aderarea la Spaţiul Schengen! România îndeplineşte din 2011 toate condiţiile tehnice de aderare, dar este blocată pe criterii politice de neînţeles, este ţinută, practic, la uşa Schengen”, i-a transmis europarlamentarul lui Emmanuel Macron.

Totodată, liberalul a mai adăugat că  „această situaţie nedreaptă faţă de români accentuează virulenţa manifestărilor extremiste”. „Până anul trecut, România era excepţia pozitivă, fără formaţiuni parlamentare ostile UE. Astăzi, lucrurile se schimbă, din păcate. Situaţii vădit nedrepte, precum aceasta, alimentează din plin retorica antioccidentală.

România devine un poligon de încercare pentru populism extremist antieuropean, pentru antisemitism.Noi, românii, vă cerem sprijinul şi contăm pe el! Fiţi fratele nostru mai mare, aşa cum a fost în istorie, ţara dvs pentru noi, într-o Europă a valorilor şi a solidarităţii! Schengen este prioritatea zero pentru România Europeană. Nu abandonaţi România în afara zonei Schengen”, a conchis Rareş Bogdan. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite