Rareş Bogdan şi argumentul suprem: „un ţigan“!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rareş Bogdan FOTO Adevărul / Marian Iliescu
Rareş Bogdan FOTO Adevărul / Marian Iliescu

Nu, nu despre etnia lui Vangheile e vorba, el a negat, e grec! Dimpotrivă, afirmaţia realizatorului TV se referea la cel care a îndrăznit să-l toarne pe domn’ primar.

Nu am înţeles, ascultând realitatea TV la radio, de ce Rareş Bogdan îl apără pe Vanghelie cu pseudo-argumente, inclusiv prin referinţă la etnia posibilă a denunţătorului? Iniţial am râs, gandindu-mă cât s-a chinuit Vanghlie să scape de această etichetă etnică acordat public de mai multe persoane (evident, în mod eronat, etnia se asumă şi se trăieşte, presupune o cultură şi nu pare a fi cazul domnului Vanghelie). 

Într-o intervenţie la televiziunea la care lucrează (pe care o respect şi la care sunt invitat frecvent), într-o încercare de decredibilizare a denunţătorului lui Vanghelie (care e acuzat de corupţie), Rareş Bogdan l-a etichetat pe domnul Marian Dumitru ca fiind „un ţigan”, deci lipsit de credibilitate. Practic, după ce Vanghelie a dobândit alte etichete (mai neutre – e.g. „primarul care este“ etc), transferul de etnicitate (în acest caz, de inferioritate) face bine la dosar. 

Înţeleg că domnul Bogdan a declarat război lui Ponta. Nu ştiu dacă asta ar trebui să facă un jurnalist, războiul cu orice preţ, din punctul meu de vedere, nu intră în fişa de post a jurnalistului (universal), ci prezentarea adevărului (ceea ce înseamnă că nu omiţi nimic, nici măcare ceea ce e „de bine”, ceea ce nu-ţi place). Înţeleg că domnul Bogdan îl apară pe Vanghelie, mânat de propria luptă cu Ponta, prin acordarea de etichete gratuite denunţătorului, în mod peiorativ, decredibilizarea acestuia şi, mai ales, a instituţiei care se ocupă de investigarea lui Vanghelie, respectiv DNA.

Cum aşa, domnule Bogdan, ne place DNA doar când e de partea pe care o susţinem? 

A, să nu uit, să nu uităm să iubim România în fiecare zi. România însemnând, domnule Bogdan, toţi cetăţenii acestui stat, toate instituţiile sale, toate simbolurile etc. Iubiţi-mă (platonic) şi pe mine, etnic rom, invitat des al televiziunii la care lucraţi! Nu mă decredibilizaţi cu eticheta „ţigan”, căci ma invitaţi să comentez subiecte sociale şi politice ale României noastre.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite