Rareş Bogdan, critici pentru ministrul Sănătăţii: A fost mai atent la sondaje decât la pandemie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Adevărul
FOTO: Adevărul

Rareş Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL, este de părere că ministrul Sănătăţii, social-democratul Alexandru Rafila, a „jucat cu ochii la sondaje” atunci când a trebuit să ia o decizie privind introducerea Certificatului Verde, fiind o măsură nepopulară, şi nu „cu ochii la sănătatea românilor”.

„Electoratul PNL în octombrie-noiembrie era de acord 80% cu certificatul verde, dar nu şi la locul de muncă în privat. În cadrul electoratului USR- 88%, în cadrul electoratului PSD era de 50-52% pentru, restul împotriva. Iar domnul Rafila a jucat cu ochii la sondaje şi nu cu ochii la sănătatea românilor, din păcate”, a declarat Rareş Bogdan, miercuri, într-un interviu pentru Digi24.

De asemenea, europarlamentarul a precizat că partidul său ar fi trebui să ceară înlocuirea ministrului Rafila după atacurile pe care le-a avut la adresa lui Florin Cîţu privind certificatul verde şi campania de vaccinare. 

„După această declaraţie, dacă ar fi existat o şedinţă de coaliţie, dar din păcate 30 de zile nu au fost şedinţe de coaliţie, ar fi trebuit, ca în spatele uşilor închise, să solicităm înlocuirea domnului Rafila. Pentru că atunci când porneşti la un drum, nu poţi ca unul să îţi pună piedică, pentru că vom cădea cu toţii”, a explicat liberalul. 

Întrebat dacă s-ar impune o remaniere dacă astfel de declaraţii ar continua în spaţiul public, în contextul în care au existat mai multe contre între colegii din coaliţie, Rareş Bogdan a transmis: „Dacă lucrurile continuă, va trebui să acţionăm şi extrem de brutal. Sper să nu ajungem în astfel de situaţii şi miniştrii să înţeleagă că nu este loc de bătălii între orgolii. (...) Trebuia chemat să se stea de vorbă cu el (Alexandru Rafila n.red). Nu faci remanieri doar pentru o declaraţie. Faci dacă nu se dovedeşte suficient de bun în actul de guvernare. Dacă continuă, atunci va trebui să luăm o hotărâre. Cred că este nevoie de o discuţie serioasă când se întâmplă astfel de lucruri”. 

„Eu aş fi demis conducerea ANRE”

De altfel, Rareş Bogdan este de părere că şefii Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), susţinuţi de PSD, ar fi trebuit să fie demişi pentru felul în care au gestionat criza energetică. 

„Eu aş fi demis conducerea ANRE pentru modul în care a gestionat problema facturilor. Cred că ANRE nu reuşeşte să fie ce ar trebui să fie un reglementator. Vicepreşedintele ne-a spus că preşedintele lipseşte pentru că este la nişte investigaţii medicale. Noi am înţeles altceva. Lipseşte de două săptămâni din ţară tocmai în plină criză a energiei şi a facturilor. (...)

ANRE a acţionat ineficient pe această speţă a creşterilor din energie. Conducerea ANRE trebuie să plece, din punctul meu de vedere. Şi domnul Nagy, vicepreşedintele, şi domnul Chiriţă, preşedintele ANRE.”, a mai declarat europarlamentarul liberal. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite