Rareş Bogdan, despre prezidenţiale: Cioloş va fi spulberat de Iohannis, nu va lua nici 25% şi îl sfătuiesc prieteneşte să nu intre în luptă, pentru că se face de râs

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rareş Bogdan
Rareş Bogdan

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a susţinut, sâmbătă seara, la RTV, că preşedintele Klaus Iohannis nu este interesat de postul de preşedinte al Consiliului European, dorind să candideze pentru al doilea mandat de şef al statului. Rareş Bogdan a susţinut, totodată, că Dacian Cioloş este mai bine contat în sondaje decât Dan Barna, însă liderul PLUS „va fi spulberat” de Klaus Iohannis, într-o eventuală competiţie electorală

Referindu-se la informaţiile publicate de Financial Times, potrivit cărora Klaus Iohannis se află pe lista scurtă pentru postul de preşedinte al Consiliului European, Rareş Bogdan a spus: „Mai trebuie să vrea şi Grivei, adică mai trebuie să dorească asta şi preşedintele României, care şi-a exprimat dorinţa de a candida pentru al doilea mandat la Cotroceni şi pentru a merge mai departe pe acest proiect politic. Deci domnia sa nu a spus nici măcar o clipă că ar abandona funcţia prezidenţială din România pentru una de foarte mare reprezentare la nivel european”.

Rareş Bogdan a precizat că ultima dată a vorbit cu preşedintele în urmă cu două zile, de ziua acestuia, dar nu crede că s-a schimbat ceva între timp.

„Cred că domnia sa este extrem de încântat şi mulţumit de modul în care este privit de români, de modul în care este privit de către marea masă a românilor în sondajele de opinie. (…) Din câte ştiu eu – şi cred că ştiu destul de bine -, domnul preşedinte Iohannis nu se gândeşte la o altă carieră, la una internaţională”, a mai declarat eurodeputatul PNL.

Pe de altă parte, acesta a vorbit şi despre informaţiile potrivit cărora ar exista disensiuni între liderii USR şi PLUS.

„Nu cred că Dacian Cioloş s-a certat cu Dan Barna, pot exista diferenţe de opinie. Cu siguranţă ei vor face un sondaj pentru a vedea cum stau, dar, cu tot respectul, cu toată aprecierea, cred că experienţa politică a dlui Cioloş este mult mai mare şi nu cred că dl Barna, chiar dacă a dus partidul domniei sale în parteneriat cu cel al lui Dacian Cioloş de la 8 la 22%, nu are astfel de gânduri. Deci cred că dacă ar fi să candideze unul dintre ei, cel puţin la ce am primit eu pe ultimele trei sondaje de opinie, nu încape îndoială că între cei doi, astăzi cel puţin, Dacian Cioloş este mai bine cotat ca notorietate şi încredere. Sigur, mai e mult până departe, mai pot fi schimbări până în septembrie”, a afirmat Bogdan.

El a precizat că militează pentru o mare alianţă a opoziţiei, subliniind că o majoritate serioasă nu poate fi construită decât în jurul PNL, USR, PLUS şi PMP.

„Dacian Cioloş va fi spulberat de Klaus Iohannis. În faţa lui Klaus Iohannis nu va lua nici 25% şi îl sfătuiesc prieteneşte să nu intre în această luptă pentru că se face de râs şi o să aibă probleme în propria formaţiune”, a mai declarat Rareş Bogdan.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite