Politică

articolul anterior articolul urmator

Rareş Bogdan îi ia apărarea lui Alin Tişe: „Vom găsi o soluţie să rămână în partid.  Echipa de la Cluj a adus 10% din voturile partidului”

3
3 Mar 2021 19:09:58
Autor: Andreea Ghiorghe
Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte PNL. FOTO: Mediafax
Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte PNL. FOTO: Mediafax

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan îi dă dreptate preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, care se arată deranjat de deciziile partidului privind instalarea unui prefect UDMR în judeţ fără consultarea filialei. Rareş Bogdan susţine că 10% din totalul voturilor PNL au fost aduse de echipa de la Cluj şi spune că vor găsi o soluţie ca Alin Tişe să rămână în partid.

„Situatia e deosebit de complexă. Trebuie înţeles cine este Alin Tise, a câştigat şefia CJ la vot direct. 160.000 de voturi din 1,6 milioane de voturi, asta inseamna 10% din totalul voturilor PNL, au fost aduse de echipa de la Cluj, Tişe, Buda, Boc. Filiala a adus 4 deputaţi şi 2 senatori, e cel mai mare grup de parlamentari PNL cu excepţia Bucureştiului. Clujul este caracterizat de toleranţă, spirit european autentic. Domnul Kelemen Hunor nu a înţeles bine ceva, ştiind sensibilităţile Clujului şi Transilvaniei, Clujul a devenit un oraş al toleranţei supreme, dar (asemenea decizii) pot să ducă la mici derapaje cum au mai fost la Cluj acum 20-25 de ani. Gândiţi-vă că 15 ani, plăcuţele bilingve nu au fost lovite de nimic în afară de ploaie. Acum au apărut inscripţii cu spray negru pe plăcuţă de intrare în oraş, e acoperită în altă limbă. Poate însemna puţin, simbolistica e foarte importantă. Alin Tişe are în spate presiunea primarilor, avem 58 de primari la Cluj. Cred că era nevoie să se gaseaca o soluţie de compromis. Cred că până la urmă Alin va rămâne in partid, vom găsi o soluţie, dar astfel de cazuri trebuie evitate”, a declarat Rareş Bogdan.

Citeşte şi:

PNL, pe un butoi cu pulbere. Şeful CJ Cluj se dezice de partid: „Conducerea e cea care aduce cel mai mare prejudiciu”

Guvernul a nominalizat prefecţii propuşi de UDMR. În ce judeţe au fost făcute numirile. Conducerea PNL a ignorat repetateke apeluri ale filialei Cluj

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Decebal Burebista
3.03.2021, 20:08:21

Da măi Rareş..io ănţeleg că ai făcut bani din magazinul tău de telefoane din Cluj cu bani luaţi cu camătă de la baştanii Clujului cu camătă(aşa au fost ordinele), dar de ce aperi pe minoritarul de Păunel??nu e lăchit destul??vrei mai mult??

-3 (3 voturi)
bovis.
3.03.2021, 20:30:15

Marea ciolaniada. Daca nu acum atunci cand?

-8 (8 voturi)
PETRE
3.03.2021, 21:16:44

Bai, PNL-istilor! Prin aceasta numire ati dat dovada ca sunteti mai mult decat nesimtiti.

-5 (5 voturi)
Modifică Setările