Rareş Bogdan: Dacă Nicuşor Dan intră în PNL, lucrurile sunt tranşate. Nu voi milita ca PNL să susţină un independent

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Dan (stânga) şi Rareş Bogdan (dreapta) FOTO Mediafax si Inquam Photos
Nicuşor Dan (stânga) şi Rareş Bogdan (dreapta) FOTO Mediafax si Inquam Photos

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a afirmat într-un interviu pentru Hotnews că partidul său l-ar putea susţine pe Nicuşor Dan la Primăria Capitalei cu condiţia ca acesta să se înscrie în PNL. Totuşi, liberalul afirmă că Nicuşor Dan este „şovăielnic rău” în discuţiile cu Orban.

Rareş Bogdan a dezvăluit în interviul de la Hotnews că PNL a realizat un sondaj în fiecare sector din Capitală din care reiese că acesta şi Ludovic Orban au un grad mare de încredere şi intenţie la vot. Cu toate astea, europarlamentaul a subliniat că nici el şi nici liderul PNL nu intenţionează să candideze şi că mai sunt alte cinci nume pe care formaţiunea le testează.

„Plus am analizat şi chestiuni legate de candidatul independent, USR-PLUS, PNL, nu ştiu exact, Nicuşor Dan, un om pasionat de tot ceea ce înseamnă Bucureştiul şi care luptă, a luptat pentru capitala României şi pentru însănătoşirea Capitalei. Dar aici chestiunea este simplă, noi suntem un partid pe val, în ţară avem 40%, în Bucureşti avem peste 30% şi e imposibil să nu avem candidat. Adică dacă domnul Nicuşor Dan se înscrie cu partiduleţul dânsului sau direct se înscrie în Partidul Naţional Liberal, cred că lucrurile sunt tranşate”, a precizat Rareş Bogdan.

Mai departe, acesta a subliniat că nu va milita ca PNL să susţină un independent şi că îşi doreşte ca Nicuşor Dan să se înscrie în formaţiunea liberală.

„Eu nu susţin şi nu voi milita ca PNL să nu aibă candidat şi să susţină vreun independent sau să susţină o altă persoană, având în vedere că PNL astăzi este pe un val de simpatie, are la nivel naţional 40% şi la nivelul Bucureştiului a sărit de 30%. Suntem obligaţi să avem candidat, ar fi o ciudăţenie să nu avem”, a adăugat europarlamentarul.

Acesta din urmă a mai dezvăluit că Nicuşor Dan discută des cu Ludovic Orban, însă deocamdată nu a oferit un răspuns concret şi că este „şovăielnic rău”.

„Deocamdată, i-am spus lui Ludovic şi eu şi Robert (Sighiartău- n.r.) şi alţii: «Îţi pierzi vremea dacă nu-i baţi cu pumnul în masă şi nu-i spui clar, ăsta te poartă», că-l cunosc pe Nicuşor. Nicuşor e un băiat excepţional, e de zahăr, dar el nu ia decizii, nu e un tip care să spună «acum, gata!» E şovăielnic rău”, a conchis Rareş Bogdan.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite