Rareş Bogdan, primarul Capitalei? Ce spune Ilie Bolojan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilie Bolojan este primar în Oradea din 2008
Ilie Bolojan este primar în Oradea din 2008

Ilie Bolojan, primarul PNL al municipiului Oradea, crede că e necesară o coalizare a dreptei pentru Primăria Capitalei, în cazul în care alegerile vor avea loc într-un singur tur de scrutin. Dacă se va trece la două tururi, atunci fiecare partid poate să aibă propriul candidat, însă „e bine să nu se ajungă la cotonogeli, pentru că apoi rămân vânătăile şi e mai greu să faci coaliţie“, susţine Ilie Bolojan, într-un interviu pentru Adevarul.

Adevărul: Pe Rareş Bogdan îl vedeţi primarul Capitalei?
Ilie Bolojan: Rareş Bogdan are o cotă bună de încredere, dar ţine de modul în care un primar este dispus să facă administraţie. Cu toate că suntem în relaţii bune şi că, în mod cert, a fost un jurnalist de succes, nu pot astăzi să spun că Rareş Bogdan, odată ales primar, va face şi va drege, pentru că trebuia să fi experimentat un anumit post. Dar asta nu înseamnă că un om care nu a lucrat într-un anumit domeniu nu poate să livreze lucruri bune. E o decizie pe care o va lua PNL Bucureşti.

„Contează calitatea candidaţilor, nu sistemul electoral“

Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea, a explicat, la Adevarul Live, ce sistem electoral ar trebui implementat la alegerile locale: scrutin într-un singur tur sau în două tururi? Ce-şi doreşte PNL mai mult: alegeri anticipate sau primari aleşi în două tururi? Ar trebui să mai finanţeze Guvernul programul dedicat dezvoltării locale - PNDL? Care e reţeta pentru a schimba faţa unui oraş?

Ilie Bolojan, despre cum ar trebui să fie aleşi primarii: într-un tur sau în două?

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite