Rareş Bogdan: PSD împinge România lângă Ungaria şi Polonia în relaţia cu UE. Ticăloşie şi dublu limbaj. E noaptea minţii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rareş Bogdan combate încercarea PSD de a forţa o dezbatere despre situaţia din România în Parlamentul European. FOTO Florin Şuler
Rareş Bogdan combate încercarea PSD de a forţa o dezbatere despre situaţia din România în Parlamentul European. FOTO Florin Şuler

Liderul eurodeputaţilor PNL, Rareş Bogdan, acuză Partidul Social Democrat de faptul că încearcă forţarea unei dezbateri în plenul Parlamentului European pe tema „situaţiei din România”. Mai precis, social-democraţii vor atragă atenţia că revenirea la alegerea primarilor în două tururi ar fi una problematică.

„PSD împinge România lângă Ungaria şi Polonia în relaţia cu Uniunea Europeană!! Iată un gest incalificabil al Grupului Socialiştilor europeni, cu largul concurs al Delegaţiei socialistilor romani, adica eurodeputaţi PSD şi Pro România. Grupul S&D vrea să obţină majoritate în cadrul Conferinţei Preşedinţilor din Parlamentul European (această structură reprezintă coloana vertebrală politică a P.E.) pentru a discuta „situaţia României” în plen! Care este motivul? PSD susţine că în România au loc abateri de la funcţionarea statului de drept şi este afectat procesul electoral în urma iniţiativei normale, fireşti a PNL de a introduce votul în două tururi de scritin la alegerile locale”. atrage atenţia Rareş Bogdan, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook. 

Liderul liberal aduce mai multe argumente referitoare la necesitatea revenirii la alegerea primarilor în două tururi. „PNL doreşte ca aleşii locali să aibă o legitimitate sporită, acest atribut fiind un ingredient esenţial al consolidării statului de drept. Recomand conducerii Grupului S&D din P.E. să nu se lase manipulată de interpretarea tendenţioasă pe care PSD o dă recomandărilor Comisiei de la Veneţia. PSD este acelaşi partid nereformat pe care figurile cele mai puternice ale social-democraţiei europene l-au criticat pentru atacurile nepermise la adresa statului de drept”, a completat Rareş Bogdan. 

Liderul eurodeputaţilor PNL a făcut un apel şi către celelalte grupuri politice. „Spre ştiinţa şefilor S&D din Parlamentul European, politicienii români care au periclitat statul de drept şi democraţia sunt colegii domniilor lor din PSD. Membrii PPE din România sunt cei care au încercat - şi au reuşit - să le salveze”, a mai afirmat Bogdan.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite