Rareş Bogdan, semnal de alarmă: „Nu putem lăsa Republica Moldova la dispoziţia celor care şi-o doresc o zonă gri a criminalităţii organizate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan trage un semnal de alarmă în ceea ce priveşte situaţia din Republica Moldova. Acesta a transmis că „nu-i putem lăsa pe fraţii noştri moldoveni în haos, la dispoziţia lui Vladimir Plahotniuc“.

Rares Bogdan a salutat decizia liderilor pro-europeni de la Chişinău, Maia Sandu şi Andrei Năstase, de a pune ţara mai presus de politicianism, încurajându-i să continue lupta pentru înlăturarea lui Vlad Plahotniuc.

„Să fie limpede! Nu putem lăsa Republica Moldova în haos, la dispoziţia celor care şi-o doresc o feudă, o zonă gri a corupţiei şi criminalităţii organizate la graniţa de est a Uniunii Europene! Este crucial ca liderii pro-europeni de la Chişinău, Maia Sandu şi Andrei Năstase, să fie protejaţi în faţa diversiunilor regimului oligarhic şi a războiului hibrid.
Decizia PAS şi a Platformei DA din blocul ACUM de a-şi asuma guvernarea temporară alături de PSRM nu a fost uşoară, dar Maia Sandu şi Andrei Năstase au evaluat care sunt riscurile creşterii instabilităţii politice din Republica Moldova. Îi salut pentru curajul lor de a-şi pune ţara mai presus de politicianism.

În acest moment, colaborarea dintre cele trei forţe politice este singura soluţie pentru evitarea colapsului. Oligarhul Plahotniuc face presiuni enorme pentru a destabiliza această colaborare, dar democraţia are acum o şansă la Chişinău! Maia Sandu şi Andrei Năstase s-au dovedit încă o dată a fi patrioţi şi garanţi fermi ai caracterului suveran şi unitar al statului, respingând orice discuţie despre federalizarea ţării.

În tot acest timp, Plahotniuc a oferit-o ruşilor în schimbul încetării dosarelor penale deschise pentru grave infracţiuni de furt şi spălare de bani de proporţii uriaşe.

Cetăţenii Republicii Moldova susţin masiv parcursul pro-european al ţării lor, singurul care le poate asigura şansa la democraţie şi bunăstare. Foaia de parcurs asumată de liderii europeni, susţinuţi de PSRM, este fermă: anticorupţie, reforme instituţionale pentru eliminarea controlului oligarhic, prosperitate. Să-i ajute Dumnezeu!”, scrie Rareş Bogdan pe Facebook.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite