Politică

articolul anterior articolul urmator

Răspunsul Guvernului după ce Marcel Ciolacu a afirmat că se va întâlni cu Cîţu pe tema PNRR: „Premierul nu are pe agendă o întâlnire cu liderul PSD”

2
17 May 2021 12:45:59
Autor: News.ro
FOTO: Guvernul Romaniei
FOTO: Guvernul Romaniei

Premierul Florin Cîţu nu are în program o întâlnire cu preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a transmis luni Guvernul. Informaţia vine după ce liderul PSD a declarat că în convorbirea telefonică avută recent cu premierul, care a durat „maxim un minut”, au stabilit că luni vor decide data şi locul în care va avea loc întâlnirea pe tema PNRR. Şi prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan declarase luni dimineaţă că cei doi se vor întâlni.

„Prim-ministrul nu are astăzi în program o întâlnire cu preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. O astfel de întâlnire nu se află nici pe agenda din această săptămână”, a anunţat luni Guvernul.
 
Anterior, prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan anunţase că premierul Cîţu l-a sunat pe liderul opoziţiei, Marcel Ciolacu, iar cei doi se vor întâlni pentru ca prim-ministrul să îi prezinte acestuia Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Rareş Bogdan a fost întrebat, luni, dacă este o recomandare a Comisiei Europene ca PNRR să treacă prin Parlament. 
 
„Nu, trebuie doar informat Parlamentul, trebuie prezentat Parlamentului, nu este nevoie de aprobarea lui prin vot. Eu m-am bucurat că Florin Cîţu,  care este un politician echilibrat şi responsabil a înţeles să-l sune pe liderul opoziţiei, se vor şi vedea împreună, e absolut normal, dar va fi doar o informare, o prezentare a PNRR”, a explicat Rareş Bogdan.
 
Marcel Ciolacu a reluat duminică seară, într-o emisiune televizată, afirmaţia potrivit căreia Florin Cîţu l-a contactat telefonic pentru a discuta pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), liderul social-democrat susţinând că acest gest este consecinţa solicitărilor adresate premierului de către comisarii europeni. Conform social-democratului, discuţia a durat „maxim un minut”.
 
„A fost o discuţie foarte scurtă. (...) Că urmează să fiu contactat şi să avem o discuţie în cursul acestei săptămâni. Presupun că acest telefon a fost în urma discuţiilor avute de domnul Cîţu la Bruxelles. (...) Nu am intrat în detalii, a rămas că vom sta de vorbă. Apelul a fost în urma cerinţelor comisarilor europeni şi a preşedintei Comisiei (Comisiei Europene – n.r.). a rămas că ne vom vedea să stăm de vorbă vizavi de Planul Naţional de Redresare şi rezilienţă”, a afirmat Ciolacu la Antena 3. 
 
„A rămas că ne vom vedea să stăm de vorbă vizavi de PNRR. A rămas că mâine stăm de vorbă şi stabilim data întâlnirii şi locaţia unde ne vom întâlni”, a adăugat liderul PSD.
 
Preşedintele PSD a menţionat că speră ca luni să „stabilească principiile şi mecanismele” PNRR, după care va trimite „specialiştii” să discute cu cei care lucrează la acest plan.
 
El a reafirmat decizia PSD de a intra în grevă parlamentară dacă PNRR nu va fi prezentat Legislativului. 
 
„Este exclus să nu vină cu el în Parlament. Eu am anunţat foarte clar: Dacă se merge cu PNRR direct la Bruxelles, fără să fie prezentat, să avem o discuţie serioasă pe principii şi pe mecanismele de acces la aceste fonduri, Partidul Social Democrat va intra în grevă parlamentară”, a mai declarat Marcel Ciolacu. 
 
Acesta a precizat că una dintre cerinţele PSD este aceea ca autostrada Moldovei să fie finanţată prin acest plan.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

M Costi
17.05.2021, 13:34:50

Vasile , pregateste urechile , iar te vor trage de ele cei de la Bruxelles , si nu ca sa te felicite de ziua ta.... !

-3 (5 voturi)
Ovidiu Olariu
17.05.2021, 14:11:06

Sa vezi si sa nu crezi, sā auzi si sā iti fie greu sā retii si sā inregistrezi: "Vasile, pregateste urechile, iar te vor trage de ele cei de la Bruxelles , si nu ca sa te felicite de ziua ta.... ! Are, fara indoialā, dreptate deplinā Costi. Vā dati seama ce pedeapsā durā riscā premierul, ce gresealā ar comite dacā nu ar fi consultat -si incā in regim de urgentā- Marcel Ciolacu ? Sa recunoastem: câtā perspicacitate, câtā introspectie cerebralā si ce profunzime neobisnuitā de gandire, dublatā de obisnuita sa ironie, plinā de fineturi si iesitā din spatiul comun, ne dovedeste, incā odatā, inegalabilul nostru "coleg de breaslā" M Costi ! Sttimati colegi, haideti sā aplaudām spiritul activ si prezenta de spirit a lui M Costi ! Meritā !

+4 (6 voturi)
Modifică Setările