Politică

articolul anterior articolul urmator

Răspunsul premierului Mihai Tudose adresat ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan

6
11 Jan 2018 23:30:06
Autor: Laurenţiu Sirbu
Tudose şi Carmen Dan/ Foto: Mediafax
Tudose şi Carmen Dan/ Foto: Mediafax

Într-un mesaj postat pe contul personal de Facebook, premierul Mihai Tudose a răspuns declaraţiilor ministrului Afacerilor Interne, contrazicând cronologia numirii chestorului Ioniţă susţinută anterior de către Carmen Dan.

„Doamna Carmen Dan recunoaşte că la ora 6:27 a fost sunată de domnul chestor Ioniţă, care a anunţat-o că doreşte să se vadã cu domnia sa. În acea dimineaţã, i-a transmis acesteia cã nu vrea sã fie şef al IGPR. Şedinţa de Guvern a avut loc la ora 13:30. Atunci am anunţat cã nu îl numesc pe domnul chestor Ioniţă, că nu îl demit pe domnul chestor Despescu şi cã aştept un raport de la dânsul. La acea orã, toate televiziunile titrau cã domnul chestor Ioniţã nu doreşte sã fie noul şef al IGPR. Cum poate spune cineva cã anunţul meu de la ora 13:30 l-ar fi putut face pe domnul chestor Ioniţă sã se rãzgândeascã? Trageţi dumneavoastră concluziile”, a scris prim-ministrul României pe pagina personală de Facebook.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a povestit, joi seară, că miercuri dimineaţă, cu o zi după anunţul privind propunerea de demitere a şefului Poliţiei Române, a primit un mesaj de la Cătălin Ioniţă, care i-a solicitat o discuţie. Acesta i-ar fi spus că are anumite reţineri în ceea ce priveşte preluarea funcţiei la IGPR.
 
„De comun acord am hotărât să aşteptăm decizia premierului. Apoi, domnul premier a anunţat public că nu îl schimbă pe Bogdan Despescu. După şedinţa de Guvern, premierul mi-a cerut să discutăm. Mi-a arătat raportul evenimentelor dat de Bogdan Despescu, mi-a comunicat decizia de a nu-l schimba din funcţie şi nu m-a întrebat absolut nimic despre chestorul Ioniţă. Miercuri nu am avut nicio discuţie cu premierul despre Cătălin Ioniţă, iar de la MAI nu a plecat niciun comunicat oficial legat de acesta. Ulterior, Cătălin Ioniţă mi-a spus că a fost sunat de premier şi fiind întrebat de Tudose dacă vrea postul, i-a spus că nu”, a explicat Carmen Dan.
 
Ministrul de Interne a spus că poate înţelege de ce şeful DGA a refuzat propunerea şi „dubla poziţionare sub presiune”, dar că nu ar fi trebuit acuzată ea însăşi de minciună.
 
„În mod normal, dacă premierul avea dubii referitoare la persoana propusă de mine, ar fi putut să le clarifice pe loc, în timpul discuţiei pe care am avut-o cu dânsul. La întoarcerea la minister, am avut o întâlnire lămuritoare cu chestorul Cătălin Ioniţă. Ca om, pot înţelege explicaţiile dânsului, dar nu pot să comunic eu ce s-a întâmplat între momentul în care a acceptat şi dimineaţa zilei următoare. Aceste aspecte care ţin de planul personal le poate lămuri doar chestorul Ioniţă dacă consideră necesar. (...) Înţeleg această dublă poziţionare sub presiune a chestorului Ioniţă, dar de aici până la a fi acuzată de minciună este o cale lungă”, a spus Carmen Dan.
 
Totodată, ea a precizat că nu înţelege la ce răspuns s-ar fi aşteptat, totuşi, premierul, din partea lui Cătălin Ioniţă, din moment ce anunţase deja că nu îl demite pe Bogdan Despescu din funcţia de şef al Poliţiei Române şi, deci, postul nu era liber.
 
„Cum ar fi putut chestorul Ioniţă să răspundă că-şi doreşte să ocupe o funcţie care nu mai era disponibilă?”, a subliniat ministrul.
 
Premierul Mihai Tudose a afirmat, miercuri seară, la Antena 3, că a fost ”minţit” de ministrul Carmen Dan, care l-a informat că cel pe care l-a propus pentru postul de şef al Poliţiei Române, Cătălin Ioniţă, acceptă funcţia, dar, când l-a sunat personal, acesta a refuzat categoric.
 
”Un ministru care îşi permite să mă mintă în halul acesta... nu mai am ce să mai lucrez”, a declarat Mihai Tudose.
 
Întrebat exact ce înseamnă acest lucru, Tudose a precizat că, dacă ministrul Dan îşi va prezenta demisia, o va accepta.
 
”Dacă va fi lăsată, va demisiona”, a precizat premierul.
 
VIDEO Carmen Dan: Demisia mea poate fi hotărâtă doar în forurile partidului. Am acordul semnat al chestorului Ioniţă prin care accepta şefia Poliţiei
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Banan Crudu
11.01.2018, 23:44:22

Bibliotecara cu năframa la gât continuă să mintă, Ioniță tace deşi ar trebui să virbească pe gură dacă vrea sau ba, Dragnea umblă în pelerinaj după "moaşte" prin Moldova,iar Târficeanu s-a trezit din somn,iarăşi. Halal .

+3 (5 voturi)
Iris IRIS
12.01.2018, 04:42:34

Toarasu Tudose sau Tanase cum va zice - dati-va seama ca va traiti ultimele zile in campul muncii si nu este cazul sa marcati aceste zile splendide cand ati avut impresia ca "lumea va apartine" sa dati cu botul de mamaliga in perete. Pastrati botul pentru zile negre cand veti fi internat la cine stie ce azil de batrini din Romania - principapul ca azilul sa aiba acoperisul, ca vor fi ceamurile sparte nu-i principal - va trageti pe voi niste presuri facute in graba la razboiele de tesut din Radauti de Suceava si atentie nu pierdeti botul de mamaliga, mai gasiti o ceapa si o bucata de slanina din porcul taiat la securitate si traiti.

0 (4 voturi)
Iris IRIS
12.01.2018, 05:04:08

Tu Tudose ai primit de la Moscova suficient Pollonium 210 si L-ai asasinat pe Regele Mihai I al Romaniei precum rusii pe Livinenko. Ti s-a propus si variant Boris Nemtov dar nu ai fost in stare de frica s-a realizezi din caeasta cauza ai alias varianta cea mai perfida de asasinare a Regelui.

+1 (3 voturi)
cornel jurja
12.01.2018, 06:24:28

Chestorul Ioniță este lămpilor si orica ar vorbi își periclitează situația. Pererea mea este ca acesta a refuzat funcția,mirosind ca este un cadou otrăvit. Odată cu numirea in funcția suprema in poliție, cariera lui ia sfârșit. Iar cât timp poate rezista pe acea funcție având in vedere frecușurile din MAI, este problematic. Exista posibilitatea ca astăzi sa fie numit a mâine demis. Deci dupa părerea mea Iinita a procedat corect si si-a protejat propria cariera , de de care politicienilor lise rupe, ei fiind in stare sa-si sacrifica inclusiv mama pentru a-si atinge scopurile murdare si ascunse.Din acest punct de vedere ii dau crezare premierului care a spus ca domnul chestor a refuzat numirea in funcția respectiva. Mai ales ca doamna Dan cam îmbârligă explicatiile. A stat închisă in minister pana când mintea i-a fătat acea explicație ,moșită de Dragnea cu asistenta de la distanța.

0 (2 voturi)
DG Gabriel
12.01.2018, 09:28:38

Iris, pentru afectiunea de care suferi exista tratamente, si iti mai recomand sa fii mai atent la tastare... Desi chestia cu asasinarea regelui e destul de tare..

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările