Răsturnare de situaţie. Lider USR: Iohannis să cheme urgent la consultări toate partidele şi să decidă amânarea alegerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele USR Ionuţ Moşteanu susţine că organizarea alegerilor locale la 27 septembrie pare o „iresponsabilitate” şi cere amânarea acestora în condiţiile în care numărul celor depistaţi pozitiv este din ce în ce mai mare.

„Aflăm acum că datele oficiale pe care guvernul şi-a fundamentat prelungirea stării de alertă arată 1600 cazuri noi pe zi în august şi o creştere exponenţială a cazurilor noi de coronavirus în perioada următoare. În acest scenariu asumat oficial de Guvern mi se pare o iresponsabilitate să se organizeze alegeri locale în 27 septembrie. Oricât de mult am vrea să scăpăm de PSD-işti din primării, la Piteşti şi în multe alte locuri, sănătatea oamenilor trebuie să fie pe primul loc. O lună şi jumătate de precampanie şi una de campanie în 3000 de localităţi, ziua votului cu 200.000 de oameni în aceeaşi camera pentru 16 ore pe zi în comisiile din cele 19.000 de secţii de votare ar duce la o catastrofă”, a explicat Ionuţ Moşteanu.

„O să discut şi cu colegii mei din USR-PLUS, probabil sunt discuţii şi în celelalte partide, dar până ajung partidele la o concluzie Preşedintele Klaus Iohannis are un rol esenţial acum - trebuie să cheme la consultări URGENT toate partidele parlamentare, medici şi epidemiologi şi să decidă amânarea alegerilor”, a completat vicepreşedintele USR

Potrivit unor surse politice, PNL este partidul care insistă cel mai mult cu organizarea localelor în septembrie, cei din PSD fiind mai rezervaţi, în condiţiile în care ştiu că ar pierde mai multe sute de primari în urma acestui scrutin. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite