Răsturnare de situaţie. Pro România vrea alegeri anticipate, dar odată cu localele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Ponta, lider al Pro România şi fost premier, a declarat, după prima rundă de negocieri cu Ludovic Orban, premierul desemnat, că formaţiunea din care face parte ar susţine ideea alegerilor anticipate, dar odată cu localele sau la o săptămână după acestea.

„Am spus că suntem de acord cu alegeri anticipate, dar odată cu locale. USR păcăleşte lumea când vorbeşte de alegeri în martie”, a declarat Victor Ponta, care a subiniat că alegerile parlamentare anticipate ar putea avea loc şi la o săptămână după locale. 

Liderul Pro România consideră că organizarea spre vară a alegerilor ar fi varianta constituţională şi aşa s-ar separa apele, adică s-ar putea stabili cine vrea la putere şi cine vrea în opoziţie. „Să nu stăm tot 2020 în criză, în alegeri. Ar trebui din mai să ştiem cine conduce România, cine stă în opoziţie”, a completat Ponta.  

Fostul premier a punctat faptul că el nu a cerut niciun minister de la PNL în prima rundă de negocieri şi că Ludovic Orban ar trebui să vină să arate pe câte semnături se bazează, la fel ca la moţiunea de cenzură, iar apoi se poate vorbi de acordarea unui sprijin pentru echipa propusă la guvernare. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite