Război în Guvern. Vela rupe tăcerea: Preşedintele şi premierul au fost la curent cu acordul dintre MAI şi BOR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Vela, ministrul de Interne
Marcel Vela, ministrul de Interne

Ministrul de Interna Marcel vela a declarat, la Antena 3, că preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban au ştiut despre acordul încheiat între MAI şi Biserica Ortodoxă în legătură cu distribuirea luminii de Paşti. Potrivit surselor Adevărul, şeful statului nu a fost informat. Klaus Iohannis va susţine o declaraţie de presă la ora 12.15 pe acest subiect.

„Întâlnirile cu preşedintele sunt periodice. Eu îmi anunţ premierul şi anunţ şi preşedintele. Şi premierul, şi preşedintele erau la curent cu ce am anunţat aseară. Am încercat să evităm aglomerările. Încercăm să ajutăm credincioşii. Se respectă restricţiile. Preşedintele şi premierul au fost de acord”, a spus Marcel Vela la Antena 3. 

Preşedintele Klaus Iohannis nu a fost consultat de Guvern în legătură cu acordul dintre MAI şi Biserica Ortodoxă privind distribuirea luminii de Paşte. Şeful statului se opune oricărei măsuri de relaxare socială pe timpul stării de urgenţă, susţin surse politice pentru Adevărul. Iohannis i-a chemat la raport pe Orban şi Vela, cei care au stabilit înţelegerea cu Patriarhul Daniel. Decizia ar putea fi întoarsă.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, l-au criticat, pe un grup intern al partidului, acordul dintre MAI şi Biserica Ortodoxă privind distribuirea luminii de Paşti. „Cîţu l-a desfiinţat pe Vela”, susţin surse liberale pentru Adevărul. Nici ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, nu e de acord cu decizia MAI.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, marţi, că patrule de poliţie vor duce lumina sfântă în spitale şi în zonele aflate în carantină. În acest sens a fost semnat un protocol între Ministerul de Interne şi Biserica Ortodoxă. De asemenea, în noaptea de Înviere, românii vor putea ieşi în faţa blocurilor în care locuiesc să ia lumină sfântă de la voluntari. Pentru a deveni legal protocolul este nevoie însă de o Ordonanţă Militară.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite