PNL şi PDL resping referendumul lui Oprescu. Antonescu: „La ce să-l mai facem?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
PNL şi PDL resping ideea lui Sorin Oprescu, respectiv organizarea unui referendum pe tema câinilor vagabonzi FOTO Mediafax
PNL şi PDL resping ideea lui Sorin Oprescu, respectiv organizarea unui referendum pe tema câinilor vagabonzi FOTO Mediafax

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat joi că nu consideră necesar un referendum privind câinii vagabonzi, menţionând că este de acord cu propunerea preşedintelui Traian Băsescu, respectiv adoptarea unei Ordonanţe de Urgenţă. În acelaşi timp, PDL Bucureşti a cerut demisia lui Sorin Oprescu din funcţia de primar general al Capitalei.

Liderul PNL a declarat joi, la Cluj-Napoca, referindu-se la problema câinilor vagabonzi, că „este mai logic“ ce a propus Traian Băsescu, adică adoptarea unei OUG. În opinia sa, referendumul propus de Oprescu este inutil.

Îmi spun o părere personală, ca simplu cetăţean şi locuitor al Bucureştiului: referendumul nu are ce să comunice nou despre voinţa cetăţenilor. Răspunsul e clar: niciun bucureştean, şi cel mai mare iubitor de câini - şi mă număr printre iubitorii de câini - nu vrea să existe vreun câine vagabond pe stradă. Şi atunci, la ce să fac referendum?", a spus Antonescu. „Dacă vrei să ucizi câini, trebuie să-i prinzi. (...) Problema de civilizaţie este ca pe stradă să nu mai fie câini vagabonzi“ a arătat el.

Totodată, PDL Bucureşti a cerut demisia primarului general Sorin Oprescu, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al democrat-liberalilor bucureşteni, Mihai Atănăsoaei.

„Oprescu este un laş şi principalul vinovat pentru drama când un copil a fost omorât. După cinci ani de mandat,  ne confruntăm cu aceleaşi probleme. (...) Referendumul nu este decât o tergiversare iresponsabilă a unei situaţii care creează victime“, a declarat Atănăsoaei.

De asemenea, el a susţinut că „referendumul este inutil din punct de vedere practic“.

„Referendumul este inutil din punct de vedere practic. Sorin Oprescu a avut la îndemână toate pârghiile pentru a gestiona problema câinilor fără stăpân. De când e primar Sorin Oprescu, numărul persoanelor muşcate de câini s-a dublat“,a mai spus purtătorul de cuvânt al PDL Bucureşti.

Soluţia organizării unui referendum a fost propusă, miercuri, de Sorin Oprescu, acesta afirmând că doreşte ca bucureştenii să decidă soarta maidanezilor.

Şi preşedintele Traian Băsescu şi-a exprimat punctul de vedere în legătură cu acest subiect, în cursul unei declaraţii de presă făcute, marţi, la Palatul Cotroceni. Şeful statului a făcut un apel la Guvern să adopte o OUG prin care să rezolve problema câinilor fără stăpân.

Ulterior, premierul Victor Ponta a afirmat că legea pe această temă este în Parlament, exprimându-şi speranţa ca, în următoarele zile, să se găsească „soluţia corectă“.

„În urmă cu 14 ani, un primar general ne-a anunţat că rezolvă problema. Între timp a fost şi preşedinte. N-a făcut nimic“, a recizat premierul cu referire la Traian Băsescu.

Victor Ponta a precizat că legea pe această temă este în Parlament, iar luni va fi luată în dezbatere.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite