Războiul Firea-Dragnea. Cum s-au împărţit taberele în PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Firea şi Liviu Dragnea nu-şi mai vorbesc Foto: Mediafax
Gabriela Firea şi Liviu Dragnea nu-şi mai vorbesc Foto: Mediafax

Conflictul dintre primarul general Gabriela Firea şi şeful său de partid Liviu Dragnea dezbină PSD pe zi ce trece. Cum s-au împărţit liderii din teritoriu.

Gabriela Firea este susţinută făţiş de Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3 şi naşul de botez al fiului său. „Oamenii care ies să se vadă în Piaţa Victoriei, din punctul meu de vedere, sunt aceia care au rămas fără speranţă, iar treaba asta se întâmplă din cauza unor ticăloşi care nu-şi fac treaba sau şi-o fac prost“, a spus Robert Negoiţă, atacând astfel Guvernul Dăncilă.

De partea primarului Capitalei este şi fostul premier Mihai Tudose, mazilit de Liviu Dragnea. „Eu cred că dna Firea are dreptate, că spune adevărul“, a spus Tudose, scurt, într-un interviu pentru „Obiectiv – Vocea Brăilei“. Potrivit unor surse din PSD, şi Marcel Ciolacu, liderul organizaţiei Buzău, unul dintre apropiaţii lui Mihai Tudose, ar vrea schimbarea lui Liviu Dragnea din fruntea partidului. Mai există şi nemulţumiţi tăcuţi în PSD: Adrian Ţuţuianu, pe care Dragnea l-a dat afară de la Ministrul Apărării, şi Marian Oprişan, liderul PSD Vrancea.

De partea cealaltă, în sprijinul lui Dragnea au sărit preşedintele PSD Vaslui Dumitru Buzatu şi Ionel Arsene, liderul PSD Neamţ, care a legal scandalul din partid de gazelle din Marea Neagră. „Discuţia este de fapt despre România, despre resursele ei şi despre refuzul preşedintelui Liviu Dragnea de-a face vreun compromis în acest sens. Este despre presiune asupra PSD pentru a da gazele din Marea Neagră de pomană“, mai arată şeful PSD Neamţ, cel care conduce şi Consiliul Judeţean. 

Fostul lider PSD Victor Ponta anticipase, cu o zi înainte, că oamenii fideli lui Dragnea vor lega revolta Gabrielei Firea de legea privind exploatarea gazelor. „Gabriela Firea poate să afle de pe paginile de Facebook ale PSD ca «'vinde gazele din Marea Neagr㻓, a scris Ponta, sâmbătă, pe Facebook.

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a anunţat o şedinţă decisivă în partid.  „În două, trei săptămâni vom avea un Comitet Executiv al PSD şi acolo vom regla lucrurile cum nu se aşteaptă nimeni“, a spus  Codrin Ştefănescu, cel care e în relaţii cordiale şi cu Firea, şi cu Dragnea.

Scrisoarea celor 31
Gabriela Firea a publicat, pe Facebook, o scrisoare de susţinere semnată de 31 de academicieni, artişti şi foşti mari sportivi care elogiază activitatea sa de primar. Scrisoarea este semnată, printre alţii, de academicienii Eugen Simion şi Răzvan Theodorescu, artiştii Alexandru Arşinel, Felicia Filip şi Sanda Ladoşi, dar şi de foşti campioni ca Ilie Năstase, Elisetaba Lipă sau Gabriela Szabo.  „Le multumesc din suflet personalităţilor care au transmis un mesaj de susţinere pentru activitatea mea. În aceste zile în care se spune că mă bat singură pentru etică, principii, onestitate în politică şi administraţie, gestul acestor personalităţi îmi întăreşte convingerea că românii nu pot fi păcăliţi la nesfârşit prin manipulare“, a scris Firea pe Facebook. Totuşi, cei mai mulţi dintre semnatri conduc instituţii aflate direct în subordinea Primăriei Capitalei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite