Politică

articolul anterior articolul urmator

Războiul dintre Meleşcanu şi Tăriceanu se mută la tribunal: Decizia de excludere a mea din ALDE este ilegală. Îmi voi căuta dreptatea în Justiţie

4
12 Sep 2019 16:01:50
Autor: Iulian Bîrzoi
Teodor Melescanu FOTO gov.ro
Teodor Melescanu FOTO gov.ro

Preşedintele Senatului Teodor Meleşcanu a afirmat joi că îşi va căuta dreptatea în instanţă după ce Călin Popescu Tăricenu a anunţat ieri în plenul Senatului că acesta a fost dat afară din partid. Meleşcanu mai afirmă că decizia lui Tăriceanu este ilegală şi că de fapt „nici nu există”, şi îi aminteşte acestuia că partidul „nu este pe persoană fizică”.

„Din păcate, s-a adoptat o decizie de excludere a mea din ALDE care este perfect ilegală şi care de fapt nici nu există. Nu a fost pe ordinea de zi, nu a apărut niciun document, a fost o chestiune care doar s-a citit în şedinţă. Deci, din punctul meu de vedere ea este inaplicabilă, este anticonstituţională, contravine Regulamentului privind drepturile parlamentarilor şi din această cauză mi-a rămas o singură modalitate, de a-mi căuta dreptatea în justiţie. Şi voi face”, a declarat joi Teodor Meleşcanu.
 
Acesta s-a referit la anunţul preşedintelui ALDE Călin Popescu Tăriceanu, fostul lider al Senatului, care anunţa ieri în plen că Teodor Meleşcanu a fost dat afară din partid pe motiv că nu a respectat ordinele din interiorul ALDE.
 
„În baza deciziilor statutare din forul ALDE, domnul Meleşcanu îşi pierde de drept calitatea de membru ALDE şi membru în grupul senatorial”, declara ieri Tăriceanu.
 
Meleşcanu a adăugat din nou apoi că scrisoarea lui Tăriceanu privind excluderea sa din ALDE nu există şi, legat de membrii partidulu care au acceptat să fie propunerea PSD-ului la ministere, că sunt în continuare membri ai ALDE.
 
„ALDE se confruntă cu o problemă complicată. ALDE nu este un partid făcut pe persoană fizică, ALDE este o echipă de oameni care la nivelul naţonal, oraşelor şi comunielor au contribuit la scorul alegerilor din 2016 care ne-au permis intrarea în Parlament. Primul lucru care trebuie făcut este consultarea cu liderii judeţeni ai partidului pentru a ajunge la o decizie. Aşa trebuie să se întâmple”, a adăugat Meleşcanu.
 
Întrebat dacă în prezent ALDE se află la guvernare sau nu, preşedintele Senatului a dezvăluit că în momentul în care Tăriceanu a prezentat decizia de a ieşi de la guvernare, toţi membrii credeau că aceasta este un pretext pentru candidatura sa la prezidenţiale.
 
„Aş raspunde printr-o altă întrebare. Prin ce motiv s-a ieşit de la guvernare? În cadrul delegaţiei permanente dânsul a propus ieşirea de la guvernare şi am crezut cu toţii, inclusiv eu, că această ieşire este prefaţa prezentării candidaturii domnului Tăriceanu la preşedinţia României. Evident că ar fi fost mai greu ca coaliţia de guvernare sa aibă doi candidaţi. Acest lucru a fost depăşit însă de decizia pe care am aflat-o şi eu de pe Facebook ca domnul Tăricenau să renunţe la candidatură.
 
Care sunt problemele pe care ni le-am creat şi de ce nu putem merge mai departe cu promovarea programului de guvernare care a fost sprijinit masiv în 2016? Rrebuie să ne respectăm cuvântul dat. Aceasta este opinia mea şi a multor colegi”, a mai explicat Meleşcanu.
 
Cât despre candidatul pe care îl sprijină pentru prezidenţiale, Meleşcanu a explicat că, în calitate de membru ALDE, îl sprijină pe Mircea Diaconu, însă nu exclude să ia în calcul sprijinirea lui Dăncilă.
 
„În principiu mă mai gândesc până când voi vedea care sunt candidaţii cei mai serioşi. Varianta în calitatea de membru ALDE, şi sper să rămân în continuare, evident, că va fi sprijinul pentru o candidatura independentă. Domnul Mircea Diaconu am aflat întâmplător ca este candidatul nostru. Dacă e al nostru, merită să-l sprijinim. (...) Nu am luat în calcul sprijinirea Vioricăi Dăncilă, dar imi voi lua timpul necesar”, a mai declarat Meleşcanu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

fswssss fffffffff
12.09.2019, 16:23:48

Măi oameni buni eu râd de două zile de ăsta şi nu pot să mă opresc. Măi Meleşcane nici măcar senil nu îţi pot spune că la tine e ceva dubios că pare că îţi lipseşte complet creierul aşa că imaginea care o am când vei ajunge în instanţă e asta "dragi oameni buni fiţi serioşi şi să nu râdeţi de ce vă spun, eu am semnat cu mâna mea că în caz că îmi trădez partidul sunt de acord să fiu scos în afara partidului iar astăzi am venit să vă spun că m-am răzgândit dar am făcut-o după ce am trădat partidul aşa că vă rog să îl obligaţi pe domnul Tăriceanu să nu ia act de semnătura mea şi să nu mă dea afară din partid, mulţumesc şi dacă vă întrebaţi dacă iau pastile nu e nevoie că nu am nimica în cap ca să mă doară". Meleşcane băiete vrei să ne spui că te duci să te baţi în instanţă cu tine însuşi pentru că nu prea înţelegem ce vrei decât dacă vrei să îi distrezi pe ăia prin instanţă şi te asigur că vor râde copios că încă nu s-a întâlnit să meargă unul să demonstreze că e prost cu semnătură.

0 (2 voturi)
Radu Mircea
12.09.2019, 18:21:48

# fswsss Mos Teodor s-a prostit . A uitat de '' disciplina de partid '' dupa care s-a ghidat intreaga sa viata cind s-a apucat de munca haaahaaattt ... tocmai prin '65 sub flamura Marelui Cirmaci . Adevarat ca nici Tariceanu nu-i Ceausescu si nici Mosu' nu mai e ce-a fost .

+1 (1 vot)
Alexandru Preda
12.09.2019, 16:52:02

Între Meleșcanu și Tăriceanu, primul măcar are caracter. Tăriceanu a impus tuturor membrilor alde, hotărârea lui. Și când vede ca unii îl dau în vileag, vede negru în fata ochilor, trădătorul.

+1 (1 vot)
Mihai Giurgiuveanu
13.09.2019, 09:02:01

Da, are caracter :) Unul infect ! Cei doi sunt sacul si peticul...