Reacţia candidatului USR-PLUS Dolj după ce în presă au apărut mesajele grobiene şi rasiste ale acestuia: Dacă ajung în Parlament, donez 10% din salariu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cezar Drăgoescu FOTO Facebook
Cezar Drăgoescu FOTO Facebook

Cezar Drăgoescu, ales cap de listă la USR-Dolj pentru Camera Deputaţilor, a reacţionat luni după ce Adevărul a prezentat o serie de mesaje interne în care acesta se remarcă printr-o serie de ieşiri grosolane la adresa unor lideri din Alianţă, precum Dacian Cioloş, catalogat drept „jegos”. Drăgoescu explică că mesajele sunt vechi şi că „le regret profund” şi promite că dacă va fi ales parlamentar, îşi va dona 10% din salariu.

„A fost o competiţie acerbă şi nu este de mirare că peste noapte au început să iasă la suprafaţă tot felul de frânturi de conversaţii private de acum mai mult timp, unele de la dezbaterile interne de la referendumul pentru familie şi alte subiecte sensibile. Sunt atacat şi se încearcă etichetarea mea ca o persoana intolerantă. Am susţinut atunci o parte a dezbaterii interne care nu dorea ca USR să aibă o poziţie de respingere a referendumului. A fost o poziţie susţinută atunci de mulţi oameni din USR, oameni pe care îi respect, oameni ca Nicuşor Dan sau Nicu Ştefănuţă. S-a dovedit că nu am avut dreptate şi că decizia USR luată prin referendum intern a fost cea corectă, lucru confirmat apoi de cetăţeni”, a notat Drăgoescu pe Facebook.

Acesta a mai explicat că mesajele prezentate de „Adevărul” , precum, cele dinaintea europarlamentarelor din 2019 sunt „vechi” şi că le „regret profund”, cerându-şi scuze de la „toţi cei care s-ar fi putut simţi lezaţi” de conversaţia privată a acestuia.

„Sunt în USR pentru că eu cred, ca majoritatea colegilor mei, că atunci când greşeşti cel mai corect este să recunoşti franc. Doar aşa ne putem face bine. Mesajele distribuite aseară sunt  vechi şi le regret profund. Deşi mesajul era unul privat dintr-o discuţie cu accente de teribilism, recunosc cu ruşine că a fost un mesaj profund greşit”, a notat Drăgoescu.

Acesta a subliniat că mesajele „nu mai reprezintă persoana care sunt eu astăzi şi nu reprezintă ideile pentru care mă voi lupta în consiliul local sau în Parlament”. De asemenea, acesta a promis pe Facebook că dacă va fi ales parlamentar, îşi va dona 10% din salariu pentru o organizaţie care luptă pentru drepturile omului.

„Declar acum public că sunt printre cei care susţin parteneriatul civil şi întărirea instituţiilor statului care combat discriminarea de orice fel. Mă voi lupta pentru drepturile fiecărui cetăţean indiferent de pătura socială din care face parte, indiferent cine este, ce face sau cât de mult câştigă şi indiferent de poziţia în care voi fi. Drepturile civile sunt fundamentale în Europa anului 2020 şi aceasta nu e o figură de stil.

PS Dacă voi ajunge în Parlament, voi dona, pe toată perioada mandatului, 10 la sută din salariu unei organizaţii care luptă pentru drepturile omului. Numele organizaţiei va fi ales de oamenii din circumscripţia în care candidez. Aceasta donaţie va fi o amintire permanentă pentru mine a nevoii de cumpătare şi înţelepciune de care trebuie să dau dovadă indiferent de cât de înfierbântată este o discuţie”, s-a scuzat Drăgoescu.

Vezi şi: Personaj rasist şi grobian, în fruntea listei USR PLUS la Dolj: „Cioloş e securistoid. Ghinea aduce cu Ciorbea“

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite