Reacţia lui Tony Blair, după ce procurorii susţin că ar fi fost „cumpărat“ de Ponta cu 220.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tony Blair
Tony Blair

Purtătorul de cuvânt al lui Tony Blair a declarat, pentru Antena 3, că fostul premier al Marii Britanii a donat „integral“banii primiţi în 2012 pentru a-l susţine pe Victor Ponta în campania electorală.

“Domnul Blair a fost invitat în România să ţină un discurs despre viitorul Europe, la invitaţia fundaţiei Multimedia pentru Democraţie. Suma pe care a primit-o domnul Blair din partea fundaţiei a fost donată integral pentru actele de caritate ale lui Tony Blair”, este mesajul transmis de echipa de comunicare a lui Tony Blair pentru Antena 3.

Fundaţia Multimedia pentru Democraţie era condusă în 2012 de Bogdan Teodorescu şi de Dan Sultănescu, doi dintre consilierii lui Victor Ponta în perioada mandatului său de premier. â

Victor Ponta a fost pus sub control judiciar marţi de procurorii DNA Ploieşti pentru că ar fi luat 220.000 de euro de la Sebastian Ghiţă pentru a-l confirma pe acesta pe lista de deputaţi a PSD în 2012. Banii i-ar fi folosit ulterior pentru obţinerea de capital electoral prin organizarea unei vizite în România a lui Tony Blair. 

Concret, Blair ar fi venit în România prin intermediul unei fundaţii controlată de interpusul lui Ghiţă, iar plata pentru organizarea acestui eveniment, la care a fost invitat ulterior şi Victor Ponta, a fost suportată de Ghiţă. Pentru a disimula originea ilicită a sumei de 220.000 de euro, Ponta şi Ghiţă ar fi convenit încheierea succesivă a două contracte.

Blair, un consultant scump

Tony Blair a fost în martie 2012 la Bucureşti şi de alte două ori în 2013. Victor Ponta a declarat aproape de fiecare dată că a primit „sfaturi bune“ sau că Blair este, pentru el, „un model politic“. Fostul premier al Marii Britanii a atras atenţia presei londoneze, care a scris despre faptul că, de când a părăsit biroul de pe Downing Street, Blair ar fi obţinut aproape 100 de milioane de lire sterline din contractele de consultanţă cu diverşi clienţi, inclusiv guverne. Blair nu are nici o calitate în dosarul lui Victor Ponta, potrivit surselor din anchetă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite