Reacţia UDMR după anunţul Guvernului privind angajarea răspunderii: Vom susţine moţiunea de cenzură a PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
LIderul senatorilor UDMR, Cseke Attila. FOTO Adevărul
LIderul senatorilor UDMR, Cseke Attila. FOTO Adevărul

Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, a precizat, într-o intervenţie pentru „Adevărul”, că formaţiunea din care face parte va susţine moţiunea de cenzură a PSD, în cazul în care Guvernul recurge la angajarea răspunderii pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi.

Cseke Attila, liderul parlamentarilor din Senat, a explicat pentru „Adevărul” poziţia formaţiunii din care face parte, în condiţiile în care premierul Ludovic Orban a anunţat că Guvernul îşi angajează răspunderea pe tema alegerii primarilor în două tururi. 

„Poziţia UDMR e cunoscută şi nu s-a schimbat. Nu susţinem măsura schimbării legislaţiei electorale, adică a alegerii primarilor în două tururi, cu patru luni şi jumătate înainte de aceste alegeri, în condiţiile în care avem o decizie a CCR şi o recomandare a Comisiei de la Veneţia care spun că ne trebuie să aibă schimbări ale legislaţiei cu mai puţin de şase luni. Evident, vom susţine demersurile care sunt împotriva acestei măsuri. Vom susţine moţiunea de cenzură împotriva acestei măsuri”, a declarat Cseke Attila. 

Liderul senatorilor UDMR a precizat că formaţiunea din care face parte nu ar merge mai departe să susţină formarea unui Guvern în jurul PSD. Astfel, Cseke Attila a punctat faptul că prin demiterea Guvernului are loc vacantarea funcţiei de prim-ministru şi a întregului Guvern, ceea ce înseamnă că ar putea fi un prim pas pentru începerea procedurii pentru alegeri anticipate. „Noi suntem principiali: împotriva alegerii primarilor în două tururi şi poate fi un prim pas către anticipate”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite