Dăncilă: Rovana Plumb nu e într-un conflict de interese dovedit. Voi face o altă propunere de comisar european. Cioloş şi Iohannis au făcut lobby negativ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă şi Rovana Plumb
Viorica Dăncilă şi Rovana Plumb

Viorica Dăncilă anunţat oficial că va face o altă propunere pentru funcţia de comisar european pe Transporturi. Premierul i-a luat apărarea Rovanei Plumb, dând vina pe Klaus Iohannis şi Dacian Cioloş pentru eşecul Guvernului de la Bruxelles. Dăncilă a încercat şi o ironie: „Despe invitaţia la consultări, îi răspund că voi merge «de îndată», acelaşi «de îndată» cu care a numit miniştri“.

UPDATE Viorica Dăncilă: Vedem o luptă acerbă pe care au pornit-o unii români cu ţara şi cu poporul lor. Vedem cum Constituţia e călcată în picioare de preşedintele Klaus Iohannis. Vedem cum blochează activitatea Guvernului.Vedem un lobby agresiv ca reprezentantul României în CE să nu treacă de audieri.

Unii s-au străduit foarte tare să minimizeze şi să deprecieze vizita mea în SUA.  Spre deosebire de domnii Iohannis şi Barna, eu m-am dus în SUA nu să fac poze sau să lansez cărţi. Eu am avut o vizită de lucru, nu o deplsare de campanie. Nu m-am dus în SUA pentru poze sau şepci.Am văzut o campanie de agresivitatea fără margini împotriva Rovanei Plumb. Comisia JURI se află la originea unui conflict între legislaţia naţională şi cea europeană. Conform legislaţiei naţionale, Rovana Plumb nu se află în niciun conflict e interese. Nu există un conflict dovedit pentru această decizie.

Iohannis a anunţat cu o oră înaintea decizie că doreşte nominalizări pe tema unui nou comisar european. Să nu uităm nici de lobby-ul negativ făcut de Dacian Cioloş. Vom face o nouă propunere de comisar european. Iar despe invitaţia la consultări: îi răspund că de îndată, acelaşi de îndată cu care a numit miniştri.

Moţiunea e cenzură nu va trece, pentru că oamenii de bună credinţă nu pot da un vot pentru nimic. Nu a învăţat lecţia responsabilităţii. Ca să fie clar: această moţiune nu va trece. Avem în continuare un preşdinte în funcţie care încalcă Constituţia. În ce stat european mai e în funcţie un preşedinte care calcă în picioare legea fundamentală? Avem cel mai iresponsabil preşedinte pe care l-a avut România vreodată. Avem un preşedinte care a pornit o campanie agresivă împotriva PSD

***

Rovana Plumb susţine, după ce Comisia Juridică din Parlamentul European a stabilit că nu poate deveni comisar european, că decizia este ”profund incorectă, contrară Regulamentului de Procedură a Parlamentului European şi eminamente politică”. Rovana Plumb anunţă că se va adresa preşedinţilor Parlamentului European şi Comisiei Europene.

Rovana Plumb anunţase că împrumutul de 800.000 de lei care i-a blocat numirea în funcţia de comisar european a fost stins. Rovana Plumb spune că i-a oferit creditorului o cotă-parte din două apartamente în România.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat-o pe Viorica Dăncilă miercuri la Palatul Cotroceni, pentru a discuta de propunerea României pentru funcţia de comisar european.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite