Violenţe în diaspora, după vot. La Paris, Torino şi Munchen s-a intervenit cu gaze lacrimogene asupra românilor care protestează. Se strigă „Hoţii!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coadă la vot, în Munchen
Coadă la vot, în Munchen

284.970 de români au reuşit să voteze în diaspora până la ora 19.00, conform BEC. Cu toate acestea mii de români nu au reuşit să pună ştampila pe candidatul favorit în Londra, Paris, Munchen sau Torino. În unele oraşe se cântă imnul naţional, în altele însă au avut loc ciocniri între autorităţile locale şi românii care nu au apucat să voteze.

La Munchen au avut loc mai multe incidente după ce s-au închis secţiile de votare. Românii care n-au apucat să voteze au protestat, iar autorităţile locale au intervenit pentru a-i dispersa. 

Violenţe s-au petrecut şi în Torino sau la Paris, acolo unde oameni care au stat câte 9 ore la coadă nu au reuşit să voteze. Românii strigau „Jos Ponta!” şi „Hotţii!”  

Violenţe la Munchen. Mai mulţi români au fost bătuţi


Românii care stau la coadă de mai bine de 9 ore la Bonn, în Germania, spun că spiritele s-au încins după ce autorităţile dau semnale că vor să închidă uşile. „După mai bine de 9 ore de stat încontinuu în picioare, în ploaie şi frig, nu mai înaintăm deloc. S-a rupt coada, oamenii sunt tensionaţi, nu mai este nicio ordine. Vor sa închidă uşile. Oamenii fac liste cu numele şi adresele celor care nu apucă să voteze. Nu ştiu cât vom mai sta aici”, a scris pe Facebook un grup de români nemulţumiţi.

Situaţie tensionată la o secţie de votare din Germania: românii se tem că li se vor închide uşile în nas


La Paris, aproximativ 2000 de oameni nu au reuşit să voteze. Jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene în capitala franceză. 

Forţele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene, duminică seară, în faţa secţiilor de votare de la Paris, unde sute de oameni au protestat pentru că nu au putut să voteze, secţiile de votare închizându-se.

Ora 21:03, ora Franţei, redăm un dialog publicat de jurnalista Oana Moisil pe contul său de Facebook, dialog purtat cu mama sa care se află la Paris.

Mama mă sună. - Ne-au dat cu gaze lacrimogene, mamă, să nu ne mai apropiem de uşa secţiei! - CE?? Cine? - Poliţia! ne-au închis secţiile în nas la 9 fix. Mai aveam 5 metri şi votam. Mama mea e cu alţi 1000 de oameni la Paris, protestează din disperare pentru exercitarea dreptului la vot.

Jandarmii folosesc gaze lacrimogene la Paris

La ora 22.00 uşile s-au închis la Ambasada şi la Consulatul României de la Paris. Imagini transmise de Iulia Badea Gueritee.
 

Tot la Paris se strigă „Jos Ponta”
 

Autorităţile au intervenit cu gaze lacrimogene şi asupra românilor care au rămas în faţa consulatului de la Torino.

Torino: jandarmii folosesc gaze lacrimogene

La Tornio au existat şi victime. 

image
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite