Reacţii politice după atacul terorist de la Londra. Iohannis: Condamn cu fermitate atacul terorist. Compasiune din toată inima celor afectaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a scris, duminică, pe Twitter, un mesaj în care condamnă „cu fermitate“ atacul terorist din Londra de sâmbătă noaptea şi îşi exprimă compasiunea pentru victimele lui.

„Condamn cu fermitate atacul terorist care a avut loc la Londra. Compasiune din toată inima pentru toţi cei afectaţi de tragicele incidente din Marea Britanie“, a scris şeful statului, pe Twitter.

Un microbuz  a lovit mai multe persoane în apropierea staţiei London Bridge, mai multe echipaje de poliţie şi salvare venind la faţa locului şi izolând zona, conform BBC.

Un al doilea incident a avut loc în Borough Market, iar un al treilea la Vauxhall. Ulterior, s-a dovedit că incidentul de la Vauxhall a fost unul separat, fără legătură cu atacul terorist. P

oliţia londoneză a anunţat că şase persoane au fost ucise şi 20 rănite, iar trei bărbaţi suspecţi au fost împuşcaţi mortal. Serviciile de ambulanţă au informat că 48 de răniţi au fost duşi la spital.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a transmis un mesaj pe Facebook în care condamnă atentatele de la Londra şi este alături de familiile victimelor afectate. „Condamn cu fermitate atentatele din Londra! Sunt alături de cei afectaţi de aceste evenimente!“, a scris liderul PSD, duminică, pe pagina sa de Facebook.

Reacţia Principesei Margareta

O reacţie a veniot şi din partea Principesei Margareta. „Familia Regală a aflat cu profundă tristeţe despre tragedia care a lovit din nou, aseară, capitala Marii Britanii. Noul atac criminal de la Londra este un act împotriva umanităţii, libertăţii şi demnităţii umane. Suntem încredinţaţi că societatea britanică va găsi forţa de a trece peste aceste momente tragice.Ne rugăm pentru toţi cei care au pierit şi cei care suferă în urma acestei tragedii. Transmitem compasiunea şi regretul nostru familiilor îndoliate“, a afrimat custodele Coroanei române. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite