Politică

articolul anterior articolul urmator

Realitatea paralelă în care trăieşte ministrul pentru IMM-uri: Peste 70% dintre românii plecaţi din ţară doresc să se întoarcă

20
19 Oct 2017 19:00:39
Autor: Sebastian Zachmann
Ilan Laufer
Ilan Laufer

Peste 70% dintre românii de peste hotare doresc să se întoarcă în ţară în următorii cinci ani, însă trebuie să găsească în România condiţiile necesare, a declarat ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ilan Laufer, într-o conferinţă pe tema dezvoltării IMM-urilor

"România are o problemă demografică, inclusiv cu numărul nou-născuţilor şi cu îmbătrânirea populaţiei. În acelaşi timp, avem un număr foarte mare de români plecaţi din ţară, între patru şi cinci milioane de români. Să ştiţi că mulţi dintre ei vor să se întoarcă în România. Noi am primit un studiu în acest sens şi peste 70% din românii plecaţi îşi doresc să se întoarcă în următorii cinci ani în România. 40% din cei plecaţi s-ar întoarce şi mai devreme de trei ani", a susţinut ministrul.

În opinia sa, România ar trebui să acorde o atenţie sporită acestei probleme.

"Există soluţii şi chiar o să venim cu propuneri în acest sens, pentru că eu cred că este un potenţial foarte mare. Mulţi români doresc să se întoarcă în ţară, dar trebuie să le creăm infrastructura necesară ca să se poată întoarce", a continuat Laufer.

El a amitit că o mare problemă cu forţa de muncă se regăseşte în special în zona de vest a ţării.

"Există anumite zone în România care s-au aglomerat foarte tare, mai ales partea de vest şi acolo, astăzi, a devenit o strategie de business cum să se aducă forţă suplimentară de muncă în acea zonă. Studenţii din Iaşi, spre exemplu, dar nu doar de acolo, primesc oferte în ultimul an de facultate să vină în Timişoara, Arad sau Cluj", a mai spus ministrul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

20 Comentarii

Quiet Guy
19.10.2017, 19:30:18

Sincer sa fiu, nu stiu de unde a scos acest individ cifra de 70% de emigranti romani care vor sa se intoarca in Romania. Din cei citiva zeci de romani pe care-i cunosc, numai cei care sunt la pensie vor sa se intoarca in Romania si asta numai pentru citeva luni. Nici unul dintre cei care-i cunosc nu vor sa se mai intoarca definitiv in Romania.

+5 (5 voturi)
Bogdan Dan
19.10.2017, 20:07:18

70% vor sa se reintoarca? Poate inca 70% din populatia Romaniei vor sa plece afara. De ce sa se intoarca un pensionar ca sa-l omoare astia in spitale?

+5 (5 voturi)
Nicu_4
19.10.2017, 20:34:04

ca sa vii din strainatate sa deschizi afacere in romania tre sa decartezi la psd in diferite forme cel putin 3/4 din investitie si atunci ori sunt prosti aia 70 % ori nu stin nici 2 % ci este o suma umflata ca de obicei de propaganda PCR scuze PSD

+5 (5 voturi)
Nicu_4
19.10.2017, 20:37:10

scuze pt PCRisti nu am vrut sa ii jignesc

+2 (2 voturi)
Cucubau Cucubau
19.10.2017, 21:04:36

Esti cretin, Mitica!

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (20)

Modifică Setările