Politică

articolul anterior articolul urmator

​Recensământul populaţiei şi locuinţelor, pe agenda Guvernului. Până când trebuie trimise datele către Comisia Europeană

3
28 Jan 2022 20:16:44
Autor: George-Andrei Cristescu
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Guvernul are pe agenda şedinţei de luni trei acte normative care vizează organizarea şi desfăşurarea recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021. România va trebui să transmită rezultatele recensământului, către Comisia Europeană, până la data de 31 decembrie 2022, pentru a evita riscul demarării procedurii de infringement.

Astfel că, luni, pe agenda şedinţei Guvernului se află actul normativ care vizează adoptarea formei şi conţinutului instrumentarului pentru Recensământul populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021, conform Hotnew.ro.

Chestionarul de recensământ vizează o secţiune pentru recenzarea locuinţei, o secţiune perntru recenzarea spaţiului colectiv de locuit, şi o secţiune pentru recenzarea persoanei. 
 
În cea din urmă secţiune românii sunt întrebaţi şi în ce măsură au fost afectaţi de pandemie. La această întrebare vor avea 5 variante de răspuns: 1. deloc; 2. în mică măsură; 3. oarecum; 4. în mare măsură şi 5. foarte mult. La această întrebare trebuie să răspundă doar persoanele care aveau vârsta de 15 ani şi peste la ora "0" din 1 decembrie 2021. 
 
Proiectul de HOTĂRÂRE privind forma şi conţinutul instrumentarului Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor din România în anul 2021 este disponibil Aici.
 
Un alt proiect de Hotărâre aflat pe agenda şedinţei Guvernului prevede modul cum vor fi colectate datele.  În document se spune că, în vederea colectării datelor şi obţinerii rezultatelor definitive ale recensământului, Institutul Naţional de Statistică creează, completează şi prelucrează o bază de date cu înregistrări individuale, numită „baza de recensământ RPL2021“. 
 
Al treilea proiect de Hotărâre stabileşte că suma alocată din bugetul de stat pentru pregătirea, organizarea şi desfăşurarea recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021 (RPL2021) va fi tot în valoare de peste 392,6 milioane de lei, aşa cum a fost stabilită în Hotărârea Guvernului nr.1071/2020, doar că sunt aduse modificări şi reglementează cum vor fi plătiţi recenzorii în 2022.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

un motan intransigent
28.01.2022, 20:55:23

Rostul loviturii de stat din decembrie '89 a fost sa faca din Romania o piata de desfacere si o sursa de brate ieftine de munca. S-a reusit si a venit vremea ca beneficiarii loviturii de stat sa afle pe ce mai pot conta in arealul ravasit. Nu m-ar mira ca in urma constatarilor etalate de recensamant UE sa considere ca ar fi cazul sa paraseasca locul devenit neinteresant economic si politic. Pleaca UE, pleaca si NATO si potrivit Dinestilor si Caramitrilor..."suntem liberi, dictatorul a fugit".

-13 (15 voturi)
is@ davide.
29.01.2022, 11:19:36

"Recensământul populaţiei şi locuinţelor, pe agenda Guvernului. Până când trebuie trimise datele către Comisia Europeană" Cu alte cuvinte, hai sa mai cheltuim aiurea niste milioane de euro, ca sa-i dam raportul lu' ursula, cati oameni au omorat cu vaccinul si cati au mai ramas in viata...apropos de "grija lor pentru oameni"...

-22 (22 voturi)
Adin care bea gin
29.01.2022, 05:12:26

care e jmeker aici?

-1 (1 vot)
Modifică Setările